Annons

Rasta inte bara vägkrogar – blir Burgsvik Group

zoom Foto: Rasta Group
Foto: Rasta Group
NYHETER. Rasta Group byter namn till Burgsvik Group. Ett namn som passar bättre för en koncern som innehåller mycket annat än vägkrogar, enligt Fredrik Tervaniemi från ägarfamiljen.
Annons

Varför byter ni namn just nu?

– Burgsvik är namnet på orten på Gotland där företagets grundare Dan som är grundare föddes. Vi vill med namnet knyta an till vårt ursprung, familjeföretaget och ha ett namn som passar för en bredd av olika verksamheter. Vi har förberett oss för bytet under en tid och det var nu redo att lanseras, säger Fredrik Tervaniemi.

Rasta är ett välkänt varumärke. Hade det inte varit en fördel att behålla det?

– Rasta-varumärket behåller vi i allra högsta grad, Rastakedjan växer och vi är idag uppe i 27 enheter. Burgsvik Group blir namnet på hela koncernen, för alla våra olika typer av verksamheter, där Rasta är en del. Här finns också hotell, nattklubbar, pubar, arenor, traditionella restauranger med mera vilket i och med namnbytet blir lite enklare att särskilja. Rasta är grunden i vårt företag med ett starkt och tryggt varumärke, det ändrar vi inte på.

Planerar ni att bredda verksamheten alternativt sälja delar?

– Pandemin har såklart haft en stor effekt som bromsat in en del planer, men vi tittar alltid på nya möjligheter att expandera och utveckla verksamheten framöver säger Fredrik Tervaniemi.

Rasta grundades av Dan Tervaniemi på sjuttiotalet. På senare år har vägkrogsföretaget breddat verksamheten med exempelvis affärsområdet kulturrestauranger där Skansen restauranger i Stockholm och Trägårn i Göteborg ingår. 2018 köptes bolaget ut från börsen av familjen Tervaniemi.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...