Annons

Scandic Oceanhamnen storsatsar på hållbarhet

zoom Scandic kommer 2022 öppna hotell i Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen. Foto: Pressbild
Scandic kommer 2022 öppna hotell i Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen. Foto: Pressbild
NYHETER. I Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen kommer Scandic under nästa år öppna nytt hotell – också det med namnet Oceanhamnen. Men hotellet bär inte bara samma namn utan kommer liksom stadsdelen att ha hållbarhet i fokus.
Annons

Scandics nya hotellsatsning tar hållbarhetstänket på allvar med en vision om minimal miljöpåverkan. Allt ifrån avlopp och vattensystem till interiörer är noga uttänkt att vara så miljövänlig som möjligt. Materialval och inredning i både hotellrum och allmänna ytor är till stor del återvunna eller återvinningsbara. All dekor är även köpt second hand.

– ­Det här kommer verkligen att bli ett unikt hotell och jag är stolt över att äntligen få visa upp hotellets insida. Precis som Scandic, ställer Helsingborgs stad höga hållbarhetskrav på Oceanhamnen, vilket är viktigt för oss i sökandet efter nya hotelletableringar, säger Kristian Andreasson, Distriktsdirektör för södra och västra Sverige på Scandic Hotels, i en kommentar.

När Scandic Oceanhamnen öppnar nästa år hoppas han att det ska bli Helsingborgs nya vardagsrum för lokalbor och långväga resenärer. Oceanhamnen och hotellet kommer även att innebära upp emot 80 nya arbetstillfällen.