Annons

Skistar först ut med soldrivna liftar

zoom Alpina VM som arrangeras i Åre 2019 är en av anledningarna till att Skistar satsar på solelsdrivna liftar. Foto: Skistar
Alpina VM som arrangeras i Åre 2019 är en av anledningarna till att Skistar satsar på solelsdrivna liftar. Foto: Skistar
NYHETER. Skistar Åre blir först i svenska fjällvärlden med soldrivna liftar. Med start kommande skidsäsong ska tre av skidsystemets större liftar drivas med hjälp av solenergi.
Annons

Skistar Åre har större anledning än vanligt att hoppas på en solig skidsäsong. Tre av skidanläggningens största liftar ska med start när säsongen drar igång börja drivas med hjälp av solceller.

Samarbete med Fortum

Skistar har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med energibolaget Fortum, och ska driva fjällvärldens tre första soldrivna liftar i Åre. De tre liftar som till att börja med ska drivas med solkraft är VM 8:an, Sadel Express och Duveds linbana.

Som en del i sponsorsamarbetet får Fortum i utbyte mot liftarna reklamplats i flera av Skistars egna kanaler och ytor.

– Fortum kommer att, som ny partner till Skistar, få unika möjligheter att kommunicera med våra gäster i Åre, både på plats i backen och i våra digitala kanaler före och efter vistelsen, säger sponsringsansvarig på Skistar Maria Andrén.

Inför Alpina VM 2019

Att det blev just Åre som är först ut av Skistars anläggningar att jobba med solkraft är inte särskilt oväntat.

– Dels är Åre den destination där vi har väldigt många gäster, och dels har vi ett alpint VM som arrangeras här 2019, säger Maria Andrén.

Skistar har under de senaste åren jobbat aktivt med olika sponsorer och partner i sina skidanläggningar.

Gästerna kommer att märka av att liftarna är solcellsdrivna dels kommer de kommer att synas, men också genom att det ska finnas information om solceller i liftarna. Eventpersonal från Fortum ska också vara på plats i skidbackarna för att prata solcellslösningar med semsterfirarna.

– Skistar väljer det här samarbetet för att ge Åres gäster fler mervärden, avslutar Maria Andrén.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter