Annons

Skistar mångmiljonsatsar – vill ha fler internationella gäster

zoom Skistar rustar upp Hundfjället lagom till att den nya flygplatsen ska öppna i Sälen. Foto: Skistar
Skistar rustar upp Hundfjället lagom till att den nya flygplatsen ska öppna i Sälen. Foto: Skistar
NYHETER. Sälens nya internationella flygplats väntas bli ett lyft för hela regionen. Nu investerar Skistar 100 miljoner kronor i Hundfjället för att möta trycket från tiotusentals utländska besökare: ”Vi tar vårt nästa steg mot att bli en internationell fjällresort”, säger Skistars Jonas Bauer.
Annons

Scandinavian Mountains Airport beräknas stå klar hösten 2019, och för besöksnäringen i regionen innebär det en öppning mot internationella marknader. Hundfjället, som ligger mindre än 10 minuter från den kommande flygplatsen, investerar nu 100 miljoner kronor i att utveckla skidområdet – och siktet är inställt på en internationell målgrupp.

– Vi gör en jättesatsning kopplad till flygplatsen och tar vårt nästa steg mot att bli en internationell fjällresort, säger Jonas Bauer, destinationschef, Skistar Sälen.

Stolslift i lyxförpackning

Det som sticker ut mest är den nya expressliften West Express Hundfjället som öppnar upp ett nytt skidområde. Åttastolsliften, som ska utrustas med uppvärmda lädersäten och vindhuvor, väntas stå klar i december i år. Liften är formgiven av Pininfarina som även designar åt Ferrari.

– Konstruktionen är väldigt sober och strömlinjeformad. Dessutom är liften snabb, de 1,4 kilometrarna upp för berget tar under fyra minuter, säger Jonas Bauer.

Utöver den nya stolsliften ska anläggningens bygelliftar kortas ned och kompletteras med två nya knappliftar, detta för att förbättra komforten i barn- och familjeområdet.

Bakgrunden till investeringen är att man vill göra skidåkningen mer tillgänglig, den nya liften ger gästerna tillgång till toppen av den västra sidan av berget och härifrån kan de både välja att åka ner längs liftsystemet och via Trollskogen.

West Express Hundfjället är inte den enda investeringen som planeras.

– Vi behöver utveckla området med fler liftnära bäddar för att möta den höga efterfrågan.

Vill ha 20 000 bäddar om fem år

I dag har vi 15 000 bäddar och ambitionen är att inom fem år komma upp i närmare 20 000.  Parallellt med det ska antalet restauranger och butiker öka.

Utvecklingen av skidområdet och den nya liften beräknas landa på 100 miljoner kronor. Hur vågar ni satsa så mycket?

– Vi vill skapa en internationell fjällresort och då krävs den här typen av investering. Och den nya flygplatsen är en viktig anledning till att vi kan ta det här steget. Den betyder enormt mycket, i dag är vi begränsade av vårt läge men snart ligger vi intill en internationell flygplats som beräknas ta emot 150 000 resenärer. Det ger oss tillgång till en helt ny målgrupp.

 

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter