Annons

Skistar tar över sex hotell och lodger på fjällorter

zoom
"Med det gemensamma bolaget kan vi mer offensivt utveckla vår fastighetsaffär", säger Stefan Sjöstrand, Skistars vd och koncernchef. Foto: Skistar
NYHETER. Nu utvecklar Skistar fastighetsaffären och tar över driften av sex hotell samt lodger på bolagets destinationer i den skandinaviska fjällvärlden. "Bra semesterboenden på attraktiva lägen med hög komfort blir allt viktigare", säger Stefan Sjöstrand, Skistars vd och koncernchef.
Annons

Skistar kommer att ta över driften av sex hotell och lodger i Sälen, Trysil och Hemsedal, bland annat nya Skistar Lodge Hundfjället som invigs vintern 2021/2022. En satsning som blir möjlig efter att de kommit överens med Peab om att vidareutveckla det gemensamma bolaget Skiab Invest. Möjligheten att maximera fastighetsaffären i det gemensamma bolaget tillför en omsättningsökning på 400 miljoner kronor per år för Skistar.

– Skiab Invest AB ger oss en plattform att mer offensivt vidareutveckla vår fastighetsaffär samtidigt som vi kan satsa ännu mer på vår kärnverksamhet inom Skistar AB: att skapa minnesvärda fjällupplevelser året runt, säger Stefan Sjöstrand, Skistars vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

I det gemensamma bolaget ingår alltså initialt sex hotell och lodger. Lodgerna kan förutom boende även innehålla andra faciliteter, till exempel butiker och restauranger.

– Efterfrågan på aktiva semesterupplevelser i den skandinaviska fjällvärlden sommar som vinter har ökat stort under senare i år i takt med den starka hemestertrenden och bra semesterboenden på attraktiva lägen med hög komfort blir allt viktigare, säger Stefan Sjöstrand.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...