Annons

Slottet som blir hem åt tv-succén i sommar

zoom I augusti startar inspelningen av årets Stjärnorna på Slottet och då flyttar fem stjärnor och ett filmteam på trettio personer in på Teleborgs slott i Växjö.
I augusti startar inspelningen av årets Stjärnorna på Slottet och då flyttar fem stjärnor och ett filmteam på trettio personer in på Teleborgs slott i Växjö.
NYHETER. I sommar flyttar stjärnorna in på Teleborgs slott för årets upplaga av Stjärnorna på Slottet. Och ägarna hoppas att kändisglansen ska få verksamheten att växa: ”När tittarna ser stjärnorna på vårt vackra slott så kan de inspireras att komma hit”, säger slottsfru Rebecka Mattsson.
Annons

I augusti startar inspelningen av årets Stjärnorna på Slottet och då flyttar fem stjärnor och ett filmteam på trettio personer in på Teleborgs slott i Växjö. Arkitekturen och läget gjorde att slottet fick tv-kontraktet tror Rebecka Mattsson.

– Det är fantastiskt att vårt slott får stjärnglans och att hela Sverige kan upptäcka det. Slottet som byggnad liknar inget annat i landet, med sina tinnar och torn – det är ett riktigt Törnrosaslott. Och det ligger inbäddat i en grönskande slottspark tre kilometer utanför Växjö, så det är ganska privat och det gillar ju stjärnorna. 

Tar bort konferensdel

Årets stjärnor: Bosse Parnevik, Regina Lund, Peter Jöback, Ann-Louise Hanson och Marianne Mörck kommer att bo på själva slottet och teamet ska inkvarteras i sidobyggnader.

Rebecka Mattsson berättar att de inför inspelningen kommer att behöva förvandla verksamheten från hotell och konferensanläggning tillbaka till slottsbostad.

– Vi kommer att ta bort konferensdelen, det handlar om en del av de möbler vi har i dag. Produktionsbolaget vill att det ska se ut som när Anna Koskull och greven Fredrik Bonde af Björnö bodde här i början av seklet. Vår dagliga verksamhet kommer att pausas under tiden de spelar in – de har ju egen personal, bland annat kocken Edin Dzemat som lagar mat till stjärnorna.

Tror du att det här kommer att märkas i bokningen, efter att tv-programmet sänts?

– Det hoppas vi såklart, det här är bra marknadsföring. Det märker vi redan nu att folk är intresserade, det har ju skrivits en del om oss inför programmet så vi får se vad som händer efter sändningarna.

 

Vad kan programmet innebära för verksamheten?

– Vi tror att den kan växa, när tittarna ser stjärnorna på vårt vackra slott så kan de inspireras att komma hit. Det kan leda till att vi utvecklar nya paketlösningar inom lyx och flärd, vi kanske kan få hit en egen kändiskock för ett eventuellt gästspel, säger Rebecka Mattsson.

 

Stjärnorna på Slottet börjar sändas i SVT veckorna efter jul.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...