Annons

Snart kan du hyra träningskläder på hotellet

zoom Josefine Bergkvist, Quality Hotel Match
Josefine Bergkvist, Quality Hotel Match
NYHETER. Intresset för motion och hälsa växer sig allt starkare, något som Quality Hotel Match i Jönköping tagit fasta på. Snart kommer hotellgästerna erbjudas möjligheten att hyra träningskläder.
Annons

Det är inte ovanligt att hotellgäster vill träna under affärsresan eller semestern. Men det är inte heller ovanligt att kläderna glömts kvar där hemma, konstaterar Josefine Bergkvist, Front Office Manager på Quality Hotel Match.

– Då är det fantastiskt att kunna erbjuda gäster att hyra eller köpa ett klädpaket. Det kommer verkligen underlätta livet för den som är iväg hemifrån, till exempel affärsresenärer vars inbokade möten ställts in och de plötsligt får tid över och skulle vilja träna, säger hon.

Brinner för träning

Paketet innehåller skor, strumpor, shorts, sport-bh och t-shirt och förhoppningen är att de ska finnas i receptionen från april. Paketen har tagits fram av Jönköpingsföretaget Gympak och Josefine Bergkvist säger att hon ser ett växande intresse för motion.

– Receptionen får många frågor om promenadslingor och bra löpturer. Vi har också ett samarbete med en PT här i staden som är hos oss några gånger i veckan och kör pass med våra gäster. Det är generellt mycket fokus på hälsa just nu och den som reser mycket vill såklart kunna bibehålla sina träningsrutiner, säger hon och tillägger att hon själv brinner för träning.

– Det gäller många av oss i personalen, säger hon.

I samband med detta lanseras även en app, kan du berätta om den?

– Ja, där har man sin profil där man samlar sina träningspass och ju mer du kör desto fler deals får du tills nästa gång du kommer hit. Vi har många stammisar här på hotellet och för dem blir det väldigt förmånligt. Vi kommer även att ha lådor med träningsutrustning man kan ta med sig till rummet för den som inte vill vara på gymmet. Det ska vara så enkelt som möjligt, säger Josefine Bergkvist.

LÄS ÄVEN vårt reportage från Quality Hotel Match med en lägesrapport från Jönköpings besöksnäring

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...