Annons

Snart öppnar Space – ”Biljetterna tog slut direkt”

zoom Åsa Caap är vd för Space som öppnar den 27 november.  Foto: Pressbilder
Åsa Caap är vd för Space som öppnar den 27 november. Foto: Pressbilder
NYHETER. Snart får den digitala generationen en ny plats att hänga på. Den 27 november öppnar Space – ett digitalt kulturcenter mitt i Stockholm. – Det har saknats en fysisk plats för den digitala kulturen, säger Åsa Caap, Space vd.
Annons

En av Pophouse Entertainments största satsningar Space öppnar under hösten. Den femte Hötorgsskrapan som ligger i Stockholm kommer bilda hem för den digitala kulturen. På de sju våningsplanen ska det finnas allt ifrån hundratals gameingplatser till asiatiska restauranger, till en hyllningsutställning för Avicii och till bootcamp-rum för gemensam träning.

– Space vänder sig till den digitala generationen och digitala underhållningsindustrin. Det kommer vara ett inkluderande hus där människor kan träffas, samarbeta och skapa tillsammans, ett community! Säger Åsa Caap, Space VD.

På de 7500 kvadratmetrarna ska även en esport-arena som rymmer 650 personer finnas. Space vill bli Sveriges nationalarena för esport och Nordeuropas tekniskt mest avancerade arena – det kommer exempelvis finnas en ledskärm på 1000 kvadratmeter. Här kommer turneringar, konserter, föreläsningar och tech-konferenser hållas.

De första kostnadsfria biljetterna till den stora öppningen släpptes första september.

– ­Alla de biljetter vi släppte då tog slut direkt. Nu har restriktionerna ändrats så vi släpper snart mer biljetter.

I Framtagningen av Space samarbetar Pophouse Entertainment med Stockholm stad, Visit Stockholm, Stockholm Business Region och AMF Fastigheter som äger den byggnad där Space ligger redo att snart slå upp portarna.