Annons

Späckat program på Jacy’z Big Stage

zoom Louise Hoffsten, Eric Gadd och Stefan Sporsén kommer till Big Stage 2024. Foto: Pressbilder
Louise Hoffsten, Eric Gadd och Stefan Sporsén kommer till Big Stage 2024. Foto: Pressbilder
NYHETER. Exklusiva konserter, galapremiär, Super Bowl och ny discoklubb – Big Stage presenterar ett gediget programupplägg för 2024.
Annons

Den 1 september 2023 var det premiär för ESS Groups storsatsning Big Stage – Göteborgs nya nöjesarena som också är en del av uppmärksammade destinationshotellet Jacy’z.
Och nu både vässas och breddas programmet ytterligare.

Förutom konserter väntar bland annat en All American Night då sportevenemanget Super Bowl visas på den 50 kvadratmeter stora LED-skärmen medan gästerna blir serverade en amerikansk buffé och fest. Det blir även galapremiär av nyinspelningen av “Purpurfärgen” liksom “One Love”, den omtalade filmen om Bob Marleys liv, berättar Fredrik Toreskog, creative director på ESS Group.

– .Jag är jättestolt över blandningen av upplevelser, som rimmar väl med Jacy’z internationella ambition och hur övriga huset upplevs inrednings- och upplevelsemässigt. Extra stolt är jag över att vi även har galapremiärer för stora biofilmer och att du kan sitta i en skön fåtölj hela natten och äta en god amerikansk buffé medan vi livesänder världens största sportevenemang, säger han.

Stort fokus på musik

Störst fokus ligger dock på musiken och 2024 kommer bland annat rymma, jazz, blues och hyllningskonserter till Tina Turner, Toto och klassiska soulbolaget Motown.

– Vi bokar artister som vi själva tycker om och tror på men med fokus på riktigt bra musiker, röster och sväng. Den blandningen, i kombination med det stora antalet, tycker jag placerar oss som en scen i Göteborg och i Sverige som överraskar och vill arbeta hårt för att förtjäna sin publik, säger han och tillägger att det inte bara handlar om att sälja biljetter till en artist.

– Gästerna ska kunna äta en bit mat på en av restaurangerna eller ta en drink i lobbyn innan konserten och efteråt kanske ta ett dopp i poolen eller beställa en dessert på 26:e våningen. Vi är ute efter att få leverera en upplevelse som är fylld av hospitality och fler delar än bara själva scenen.

Förutom Big Stage öppnade ni under hösten 2023 bland annat Jay Works, en våning för co-working och hyllade Pam’s Pool deck and lounge. Blir det fler nyheter även 2024?

– Absolut. Vi förstår att vi behöver skapa nyheter och hela tiden leverera någonting nytt för att fortsätta vara relevanta. Innovation och nya idéer ska vara extremt lustfyllt och behövs i branschen, säger Fredrik Toreskog och avslutar:

– Det är ett ständigt utvecklande och vi är aldrig klara. Och om allt går som det ska vad gäller Big stage så är det snart dubbelt så mycket i kalendern. Det är en jättesatsning som är kul för hotellgästerna men lika mycket för staden som vi verkar i.

Läs även om hur spelningar i hotellmiljö är en snabbväxande trend.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...