Annons

Spis Mat & Dryck kan bli Årets Hjärtekrog

zoom <br />
<br />
 Foto: Spis Mat & Dryck


Foto: Spis Mat & Dryck
NYHETER. Spis Mat & Dryck i Kiruna är för andra gången nominerade till Årets Hjärtekrog i White Guide och ägarna är revanschsugna: ”Jag skulle se det som ett kvitto på att vi jobbar rätt”, säger delägaren Johan Stålnacke.
Annons

På måndag premieras för femtonde gången Sveriges bästa restauranger enligt White Guide. Under årets upplaga av galan som hålls i Malmö på Malmö Opera, prisas restauranger i åtta kategorier. I kategorin Årets Hjärtekrog, som premierar en restaurang ”där det är särskilt gott att vara”, är Spis Mat & Dryck i Kiruna en av de nominerade.

– Det känns jättekul, det är andra gången vi är nominerade i kategorin och den här gången vill vi verkligen vinna. Men bara att vara nominerade är en stor ära, säger delägare Johan Stålnacke.

Den främsta anledningen till nomineringen tror han beror på att restaurangen erbjuder ett brett utbud av god mat i en ”hemtrevlig” miljö. Fokus ligger på kirunaborna, och Johan Stålnacke berättar att ambitionen har varit att skapa någonting de själva har saknat.

– Det är viktigt att alla känner sig välkomna, därför vill vi ge känslan av att vara bortbjuden på middag fast på restaurang. Det gäller att lyssna på gästerna och att se till allas behov. Vi försöker också servera något för alla genom att erbjuda en bredd och variation, ena veckan kör vi asiatiskt i menyn och nästa amerikanskt.

Värdskapet är en viktig del i hur ägarna Johan Stålnacke och Johan Lans driver sin krog, redan i rekryteringen ser man mer till personlighet än erfarenhet.

– Vi tänker att alla kan lära sig att servera, men det är svårare att bli trevlig. För att få återkommande gäster gäller det att satsa på de mjuka värdena och vi pratar ofta med våra medarbetare om hur vi ska bemöta gästerna. Och vi brukar få höra från gästerna att de uppskattar den trevliga personalen.

Vad skulle en vinst innebära för er?

– Vi skulle bli jättestolta om vi vann och jag skulle se det som ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...