Annons

”Stipendierna främjar branschens framtid”

zoom Visitas stipendier fungerar som en slags talangjakt, enligt Susanne Larsson som arbetar med stiftelserna på Visita. Foto: Visita
Visitas stipendier fungerar som en slags talangjakt, enligt Susanne Larsson som arbetar med stiftelserna på Visita. Foto: Visita
NYHETER. Susanne Larsson, som arbetar med stiftelserna på Visita, om en värdefull drivkraft för framtidens talanger.
Annons

Möjligheten att dela ut stipendier är ett sätt för Visita att kompetensutveckla branschen och få in nya talanger till den.

– Vi vill få fler att hitta till och stanna i den här roliga branschen och tror att möjligheten till finansiell hjälp kan få fler att våga ta steget att vidareutbilda sig, säger Susanne Larsson, som arbetar med stiftelserna på Visita.

Två gånger per år går det att söka stipendier genom Visita för studier inom hotell och restaurang, vilket gör det möjligt för unga att finansiera sina studier inom hotell- och restaurangbranschen.

Investering i framtida kompetens

– Att låta framtidens talanger växa genom utbildning var också stiftarnas ursprungsidé.

Förra året fick 340 stipendiater dela på drygt 6,7 miljoner kronor fördelade ur Stiftelsen Greta och Gustaf Bergs Minnesfond samt Tyra och Agnar Meurlings Stiftelse.  Att på detta sätt investera i framtida kompetens, är något Visita anser är väldigt viktigt för hela branschen.

– Det är viktigt att få in nya talanger. Vi tror att utbildning både skapar en professionell trygghet till de här personerna och gör dem mer attraktiva på arbetsmarknaden när de är klara med sina utbildningar, säger Susanne Larsson.

Läs intervjun med Emma och Oskar, två av förra årets stipendiater.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!