Annons

Stordalen säljer Göteborgshotell

zoom Att Strawberry Properties bygger mycket nytt är ett av skälen till att man överlåter Quality Hotel 11. Foto: Quality Hotel 11
Att Strawberry Properties bygger mycket nytt är ett av skälen till att man överlåter Quality Hotel 11. Foto: Quality Hotel 11
NYHETER. Petter Stordalens fastighetsbolag Strawberry Properties har sålt Quality Hotel 11 i Göteborg och ytterligare fyra hotell. Köpare är fastighetsbolaget Midstar Hotels.

– Fastigheterna var färdigutvecklade, säger Strawberry Properties vd Marcus Carlsson.

Annons

Quality Hotel 11 är den största hotellfastigheten i Strawberry Properties bestånd som nu överlåtits. Hotellet med 259 rum ligger på Hisingssidan i Göteborg, invid Eriksbergshallen där EU-toppmötet nyligen hölls. Affären omfattar totalt 782 hotellrum, inräknat de norska fastigheterna.

Strawberry Properties ägnar sig i hög grad åt fastighetsutveckling, enligt Marcus Carlsson.

– Vi har ägt den här fastigheten länge och här fanns en förvaltare som ville köpa den.

Det handlar inte om någon ny strategi, enligt Marcus Carlsson. Strawberry Properties äger idag endast en mindre del av Nordic Choices fastigheter och koncernen samarbetar med många externa fastighetsförvaltare.

– Vi ser ständigt över vår portfölj, säger han.

Många nya projekt är ytterligare ett skäl till försäljningen.

– Vi bygger mycket just nu.

Men några ytterligare försäljningar är inte på gång den närmaste framtiden.

– Jag har inget på mitt bord nu, säger Marcus Carlsson.

Det är inte första gången Stordalens Strawberry Properties gör affärer med Midstar Hotels. Så sent som i juni i år förvärvades Quality Hotel Entry utanför Oslo av Midstar.

Midstars satstning på hotellfastigheter inleddes 2015 då företaget bildade ett hotellfastighetsbolag tillsammans med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti och Riksbankens Jubileumsfond. Sedan dess har Midstar Hotels köpt hotellfastigheter i Sverige, Norge och Danmark från bland andra Scandic och Pandox.

– Som ett resultat av vår goda relation med Strawberry Properties är vi mycket glada över, att i enlighet med vår strategi, förvärva fem bra och lönsamma hotell i Göteborg så väl som i tre av Norges starkaste regionstäder, säger Midstar investeringsansvarig Marc Henriksen i ett pressmeddelande.