Annons

Stordalen storsatsar på Stockholm

zoom
"Quality Hotel Friends i Arenastaden går som ett välsmort höghastighetståg", säger Petter Stordalen angående sina fortsatta satsningar i området. Foto: Nordic Choice
NYHETER. Stockholmsregionens största hotell med 600 rum och ett nytt hotell i Arenastaden i Solna är Petter Stordalens senaste satsning. "Jag tror både kortsiktigt och långsiktigt på Stockholm", säger Stordalen.
Annons

Petter Stordalen satsar rejält i Arenastaden. Det befintliga Quality Hotel Friends byggs ut till 600 hotellrum och blir störst i Stockholmsregionen när de första gästerna anländer 2021. I satsningen ingår ett nytt Comfort Hotel med 336 platser, ett longstayboende på 88 platser och ett nytt svenskt huvudkontor för Nordic Choice Hotels.

Redan i år sätts spaden i jorden för nybygget, ett elvavåningshus ritat av White Arkitekter. När utbyggnaden är klar kommer stadsdelen att ha omkring 1000 hotellrum, enligt Petter Stordalen.

 Varför är Arenastaden är intressant – här har ni ju redan ett hotell?

­– Vi gick in i Arenastaden när det fortfarande var en stor byggplats. Utmaningarna var stora men uthållighet lönar sig och Quality Hotel Friends går som ett välsmort höghastighetståg. Sanningen är att hotellet inte räcker till så nu bygger vi ut det så att det blir Stockholms största med över 600 rum och ser också behovet av ett riktigt bra budgethotell som Comfort i området, säger Petter Stordalen.

 Ni satsar på long stay-boenden. Vad ser ni för tillväxtpotential där?

– Alla känner till bostadssituationen i Stockholm. Det finns för få bostäder och det är många som knackar på och vill in. Det är därför kul att kunna vara med att skapa möjligheter för människor att kunna jobba i Stockholm och genom longstay ha nånstans att börja sitt boende. Potentialen är stor och därför har jag det senaste året valt att investera kraftigt på den marknaden genom bildandet av Strawberry Living och köpet av t ex Företagsbostäder och Personalbostäder.

Hur ser du på utvecklingen av hotellmarknaden i Stockholm? Branschbedömare har varnat för överetablering där och i år har det varit en nedgång. Kommer ni att öppna ännu fler hotell i Stockholm?

­– Kriser kommer och går. Jag bygger inte hotell för att de ska hålla i några få år. Jag bygger för 25, 30, 50 år och jag tror både kortsiktigt och långsiktigt på Stockholm. Intresset för stan är stort och ska människor kunna resa hit måste de ha nånstans att bo, säger Petter Stordalen.