Annons

”Största hotet nu är tillgången på utbildad personal”

zoom Lotta Boman, vd Sigtunahöjden. Foto: Sigtunahöjden
Lotta Boman, vd Sigtunahöjden. Foto: Sigtunahöjden
NYHETER. Lotta Boman, vd Sigtunahöjden, längtar efter att få ta emot gäster igen. Samtidigt är hon kritisk mot att branschen nu kommer att tvingas bära ansvar för att utbilda ny personal från grunden. ”Utan några stöd eller skattelättnader är det ytterligare ett straff”, säger hon.
Annons

Innan pandemin slog till låg lilla Sigtuna på fjärde plats, efter storstäderna i Sverige när det kom till antalet hotellnätter per år. Det finns gott om mötes- och konferensanläggningar i kommunen eftersom Arlanda ligger på bekvämt avstånd.

Av samma anledning har Sigtunas hotell och konferensanläggningar varit några av de värst drabbade under pandemin. På Sigtunahöjden har man varit tvungen att säga upp större delen av personalen och lättnaden är stor nu när restriktionerna lyfts bort helt den 29 september.

– Underbart, äntligen! Vi har tagit ett otroligt stort ansvar under hela den här tiden och längtar nu efter att möta gäster igen, säger Lotta Boman, vd Sigtunahöjden.

Vad innebär det för er verksamhet att rekommendationerna om hemarbete försvinner?

– Det innebär att fler företag vågar samlas och träffas även utanför kontoret, vilket vi redan sett nu efter sommaren.

Vilka är de största utmaningarna ni står inför nu?

– Att kunna leverera på efterfrågan. Största hotet är tillgången på utbildad personal. Att vi dessutom ska bära ansvar för att utbilda den personal vi får tag i utan några stöd eller skattelättnader är ytterligare ett straff. Den personal man har kunnat behålla ska nu arbeta för fullt och samtidigt lära upp helt nya, vilket är tufft efter allt, säger Lotta Boman.