Annons

”Oerhört glädjande besked”

zoom
NYHETER. De resterande restriktionerna tas bort den 29 september, meddelade regeringen under tisdagseftermiddagen. ”Det kommer ha stor betydelse för att hjulen ska börja snurra igen”, konstaterar Visitas vd Jonas Siljhammar.
Annons

Efter ett och ett halvt år med långtgående begränsningar på grund av pandemin, går Sverige nu över till det fjärde steget i avvecklingen av restriktionerna.

Den 29 september tas kravet om sittande servering på restauranger bort och det blir tillåtet att anordna dans igen. Försvinner gör även regleringarna gällande avstånd mellan borden och mellan gäster samt storleken på sällskap.

– Oerhört glädjande besked som kommer ha stor betydelse för att hjulen ska börja snurra igen, säger Visitas vd Jonas Siljhammar.

”Viktigt för återhämtningen”

Dessutom försvinner rekommendationerna om hemarbete, vilket påverkar till exempel hotellen och de restauranger som drabbats hårt av uteblivna lunchgäster under pandemin.

Deltagartaken för konserter och andra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas också bort, liksom för privata sammankomster i hyrda lokaler.

– Det är fortfarande långt kvar till normalläge, men nu vet vi vad som gäller framöver och det är viktigt för återhämtningen, konstaterar Jonas Siljhammar.