Annons

Svårsålt hotell bland trädtopparna

zoom Kändisarnas favorithotell, Treehotel i Haralds, <br />
planeras att säljas inom en tvåårsperiod. Foto: Treehotel
Kändisarnas favorithotell, Treehotel i Haralds,
planeras att säljas inom en tvåårsperiod.
Foto: Treehotel
NYHETER. Ägarna till internationellt uppmärksammade Treehotel har haft flera potentiella köpare sedan hotellet lades ut till försäljning i fjol. Men ännu har man inte fått till en försäljning. ”En utmaning att driva ett sådant hotell”, säger ordförande Britta Stoltz-Lundström.
Annons

Sedan Treehotel öppnade i Harads 2010 så har gäster vallfärdat från jordens alla hörn till de specialdesignade rummen. Som exempel har kändisar som Elijah Wood från Sagan om ringen och artisten Justin Bieber bott bland trädtopparna. Och Oprah Winfrey rekommenderade hotellet som en av tio platser i världen att besöka.

Plan att sälja vid pension

Från starten har planen varit att hitta en köpare av verksamheten när ägarparet Britta Jonsson-Lindvall och Kent Lindvall gått i pension, vilket Britta gjorde i december 2017. Och då Kent fyller 65 år nästa år så närmar sig en försäljning. Men trots att det redan för ett år sedan stod klart att hotellet skulle säljas har det ännu inte hittat till någon köpare.

– Vi har haft ett tiotal som varit seriöst intresserade och som fört diskussioner med oss under årens lopp, men ännu har viinte bedömt att tidpunkten varit den rätta att sälja, bland annat med tanke på att Kent är kvar. Så vi har hittills tackat nej, säger Britta Stoltz-Lundström, Treehotels ordförande, tillika delägare.

Majoriteten av intressenterna är utländska investerare, som kan ta konceptet vidare genom att öppna fler anläggningar runt om i världen. Det har även funnits svenskar, men vilka de är kan Britta Stoltz-Lundström inte gå in på. Även vilket pris man begär är hemligt.

Utmaning att ta över

Att ta över driften av Treehotel ställer andra krav än med ett traditionellt hotell, fortsätter hon, och det kan vara en utmaning för ett köp.

– Utmaningen är att det varit väldigt beroende av Kent och Britta, som personligen visat gästerna runt bland trädhusen. Men i takt med att verksamheten vuxit så har vi utvecklat en organisation som inte är personberoende, så nu blir det lättare för någon utifrån att ta över.

Med det som bakgrund, när tror du att en försäljning kan ske?

– Just nu lägger vi i styrelsen upp planen för hur vi ska jobba mot det de kommande två åren, mer vill jag inte berätta i dagsläget.