Annons

Svecia Travels satsar på cyklisterna

zoom Cykelpaket utöver motionsloppen ska locka besökare tilllbaka till Vättern och Göta kanal.  Foto: Pressbild
Cykelpaket utöver motionsloppen ska locka besökare tilllbaka till Vättern och Göta kanal. Foto: Pressbild
NYHETER. Svecia Travels utökar samarbetet med världens största motionslopp på cykel, Vätternrundan.
Annons

Cirka 23 000 cyklister cyklar de 315 kilometrarna runt Vättern varje år. Det är en målgrupp som Svecia Travels tillsammans med Vätternrundan satsar på att locka tillbaka när cykelfesten är över.

– De som deltar cyklar snabbt runt sjön och hinner inte att se så mycket av omgivningen. Att kunna återkomma och exempelvis cykla samma runda på sju dagar i stället är en helt annan upplevelse, säger Anette Tilly, delägare och arbetar med turism- och verksamhetsutveckling på Svecia Travels.

– Det är roligt att vi kan ta det här steget med Vätternrundan, att skapa cykelpaket utöver motionsloppet för att få folk att vilja komma hit igen och upptäcka nytt. Det gör att det inte bara är ett cykellopp utan att det blir mer, säger hon.

Erbjuder resepaket för återbesök

Tanken med paketen är att göra det enkelt för dem som deltar i loppet och medföljare med att boka ett resepaket för ett återbesök. Det har alltid funnits en efterfrågan från många av dem som har deltagit i loppet att komma tillbaka, berättar Anette.

– Efterfrågan har ökat, utöver boendet under loppet, som har gjort att vi satsar på det här. Göta kanal och Vättern har blivit väldigt hett.

De största kunderna för de här paketen är de som deltar i de två loppen som går helgen innan det stora loppet (16–17 juni), Tjejvättern (10 juni) och Halvvättern (11 juni).

– Vårt mål är ju förstås att vi ska få fler att komma tillbaka när de har varit här och cyklat.

Vad betyder den satsningen för området kring loppet?

– Vi har sedan vi startade Svecia Travels 2010 knutit an flera samarbetspartners längs med Vättern och Götakanal och tagit fram paket. Att vi inför kommande lopp vänder oss så uttalat till loppets deltagare är nytt för i år. De uppskattas av näringen som finns runt om såklart.

Har satsningen fått genomslag redan nu?

– Ja, vi har faktiskt fått fler bokningar fram till nu, jämfört med förra året. Det har ju också att göra med det allmänna världsläget – hemestertrenden håller i sig. Fast nu med en mindre plånbok och där man väljer mer med omsorg hur man använder sina semesterpengar, säger Anette Tilly.

Läs mer om cykelturism och Vänerleden, en av Europas bästa cykelleder!