Annons

The Steam Hotel har öppnat: ”Helt fullbokat”

NYHETER. Nu har The Steam Hotel slagit upp portarna i Västerås. Och bokningstrycket är kokhett: ”Det går över all förväntan. Vi är helt fullbokade första veckorna sedan öppningen och ligger på cirka 85 procents beläggning i augusti och september”, säger hotellets vd Kai Pasma. 
Annons

Den 1 augusti nyöppnade det hundra år gamla ångkraftverket i Västerås – som hotell. Hotellets vd, Kai Pasma, är nöjd med starten.

– Det här har vi väntat på länge och det känns underbart att få liv i det gamla ångkraftverket igen och se alla människor umgås i lobbyn. Under invigningsfesten hade vi fullt hotell, med över 400 gäster, säger han och berättar att de inför öppningen jobbade in i det sista med att få färdigt alla detaljer.

– Personalen kom in två veckor innan premiären för introduktion och parallellt med det färdigställdes det sista med städning och finjustering. Det var även några få byggnadstekniska frågor, som till exempel ventilationsjustering i kök. 

 

Lobbyn väckte intresse

Den största snackisen under invigningsfesten var ”Lobby Lounge”, som inretts i en industriell stil med inspiration från ångkraftverket som stod klart år 1917.

– Det var många som fotade den stora lobbyn. Här är det sjutton meter i takhöjd och väggarna har en rå industrikänsla. Jag tycker också att det är extra roligt att många kommenterade hur trevlig vår personal är. Jag fick frågor som: ”hur har ni lyckats hitta de här personerna?”´

Hur ser bokningsläget ut?

– Det går över all förväntan. Vi är helt fullbokade första veckorna sedan öppningen och ligger på cirka 85 procents beläggning i augusti och september. Våra säljare har jobbat hårt med att fylla på med konferenser och via nätet har vi lockat privatgäster. Här ser vi två tydliga kundsegment: dels har vi barnfamiljer som kommer för actionbadet, vi tog fram 85 extrasängar till öppningen för att tillgodose behovet. Vi ser också att par hittat hit för en romantisk weekend, säger Kai Pasma.

 

Vill bygga destination

Han berättar vidare att den närmaste tiden kommer fokus att ligga på att trimma verksamheten och på att skapa effektiva flöden, det handlar exempelvis om att göra det enkelt för serveringspersonalen att hitta olika typer av glas och tallrikar. På sikt har man större planer: man vill skapa nya reseanledningar.

– Vi pratar om Destination Kokpunkten, med hotellet, actionbad och en turbinhall. I hallen planerar PEAB att bygga ett ”energy action center”. Det är som ett science center där barn och ungdomar kan lära sig om hur man driver en stad, till exempel. Här kan vi även arrangera kongresser inom energiområdet, på både nationell och internationell nivå. Men det ligger två till tre år fram i tiden.  

Vad innebär planerna för er rekrytering?

– Vi kommer att behöva rekrytera ytterligare tio personer och upp till 30 extraanställda. På sikt kommer vi att ha cirka 200 anställda, säger Kai Pasma.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...