Annons

Unga branschstjärnor hyllades på Visita Summit

zoom Unga stjärnor på branschhimlen: Tina Johansson, Erik Linares Ponsbach, Rakel Wennemo, Love Dahl och Linda Bagge. Foto: Rickard L Eriksson
Unga stjärnor på branschhimlen: Tina Johansson, Erik Linares Ponsbach, Rakel Wennemo, Love Dahl och Linda Bagge. Foto: Rickard L Eriksson
NYHETER. Fem lyckliga stjärnor prisades på Södra teatern i Stockholm. “Det ökar motivationen”, säger Erik Linares Ponsbach, Näsby Slott, som uppmärksammades för sitt hållbarhetsarbete.
Annons

I tisdags var det dags för årets upplaga av Summit, då Visita Stockholm & Gotland bjuder in medlemmar till en kväll fylld av mingel och inspiration.

Bland dem som tog plats på Södra teaterns scen var populära föreläsaren Kristoffer Schjött-Quist, mathistorikern Richard Tellström och finansminister Elisabeth Svantesson (M) som mötte Visitas näringspolitiska chef Anna Wallén.

Branschstjärnor i tre kategorier

Det delades även ut priser i kategorierna Årets unga branschstjärna och Årets unga förebild inom innovation respektive hållbarhet. Den sistnämnda utmärkelsen gick till Erik Linares Ponsbach, Food & Beverage Manager på Näsby Slott,

– Det var jättekul! Det var min chef som nominerade mig, så för mig kom det verkligen från ingenstans, säger han.

Hur kom det sig att just du fick priset?

– En del i anledningen är att vi har implementerat ett arbetssätt där alla kan göra allt. Vår bartender tränar också på att ta emot en gäst som checkar in på hotellet och alla jobbar mot samma mål. Det gör oss flexibla och innebär att vi kan hantera kostnader på ett bättre sätt, samtidigt som variationen gör det roligare för alla.

Hur hänger det ihop med hållbarhet?

– Att personalen mår bra är en viktig del när det gäller hållbarhet. Förr hade organisationen olika avdelningar som nästan tävlade mot varandra och ville ha bästa resultat för just sin grupp. Nu jobbar vi tillsammans. Det blir en teamkänsla och mår folk bra får man bättre resultat på alla sätt.

– Sedan kommer vi verkligen satsa hårt på hållbarhet 2024, ta ett stort grepp och göra det hela vägen.

Hur?

– Bland annat genom att jobba hårt med att få bort allt svinn. Vi öppnar till exempel en delikatessdel där vi skapar matlådor av det som blir över från lunchen som vi säljer i matlådor som folk kan köpa med sig hem. Det är nästa steg efter kaféet vi öppnat, med samma tanke kring svinn. Vi kommer även öppna en pizzeria under året.

Vilken betydelse har det för dig att få utmärkelsen?

– Det är en boost för egot, en bekräftelse på att man har gjort någonting bra. Men det ökar också motivationen. Nu vill jag utbilda mig ännu mer inom hållbarhet, säger Erik Linares Ponsbach.

Läs mer om hur Vistas stipendium till unga stjärnor i branschen har utökats.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...