Annons

Unik hotellupplevelse i Västerås

zoom Lev livet i en bubbla på Best Western Plus Hotel Plazas takterrass. Foto: Pressbild
Lev livet i en bubbla på Best Western Plus Hotel Plazas takterrass. Foto: Pressbild
NYHETER. Plaza Rooftop Hotel består visserligen bara av ett enda rum – men den som checkar in utlovas en hotellupplevelse utöver det vanliga.
Annons

Det är ett spektakulärt rum som nu öppnats upp för sommarens gäster när Best Western Plus Hotel Plaza expanderar genom en så kallad “glass dome” på sin takterrass.

Den som checkar in här kan inte bara sova under bar himmel utan får även tillgång till en egen terrass på över 500 kvadratmeter mitt i centrala Västerås.

Överväldigande respons

Bakom den udda idén, som förverkligats genom ett samarbete med sängleverantören Hästens, står Tobias Hultberg, vd Best Western Plus Hotel Plaza.

– Vi öppnade bokningen förra veckan och är överväldigade av responsen. Mottagandet har varit fantastiskt och vi insåg att vi egentligen borde haft flera glass domes. Men det finns bara ett rum på det här hotellet och det gör att det är väldigt exklusivt, säger han.

Att det finns ett stort intresse för annorlunda upplevelser från dagens hotellgäster är uppenbart.

Möjlighet till fler arbetstillfällen

Tobias Hultberg konstaterar också att Västerås alltid varit en stark stad för möten och affärsresande men att fritidsresandet ökat markant de senaste fem-sex åren.

– Det gör att vårt fokus blivit mycket bredare och att vi lägger mer krut och energi på själva upplevelsen och de investeringar vi gör för en bredare målgrupp, säger han.

– Det skapar inte minst möjlighet till fler arbetstillfällen. För tio år sedan hade vi inga sommarjobbare alls utan klarade oss bra med befintlig personal. Så är det inte idag, vilket ger oss en möjlighet att introducera branschen för unga människor.

Finns det behov av fler hotellrum i Västerås?

– Jag tycker att det är svårt att svara på den frågan. Vi befinner oss fortfarande i postpandemiskt läge och i tider av ovisshet med en skakig omvärld. Men vi hade en väldigt bra beläggning 2022 och 2023 har börjat bättre än väntat, säger Tobias Hultberg.

Plaza Rooftop Hotel är öppet för bokningar till september och redan nu är ungefär hälften av datumen bokade.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...