Annons

Uppåt för restaurangerna i november

zoom
NYHETER. Restaurangernas försäljningsvolym ökade med 5,5 procent jämfört med samma period 2016, enligt SCBs senaste rapport. Det är den största ökningen för en månad sedan i mars i år. Mest ökade snabbmatsrestaurangerna.
Annons

I de flesta kategorier steg försäljningsvolymen jämfört med samma period 2016, med undantag för personalrestauranger som backade med 3,1 procent.

Den totala omsättningen ökade preliminärt med 9,1 procent för månaden, och i volym med 5,5 procent. Det är den kraftigaste tillväxten för en månad sedan i mars. Men siffrorna ska, enligt Visita, tolkas med försiktighet då de i regel har skrivits ned tidigare månader under året.

”Efter att omsättningstillväxten i volym varit svag eller negativ de senaste månaderna visar de preliminära uppgifterna för november på en kraftigt tillväxt. Eftersom de preliminära sifforna tidigare under året korrigerats nedåt i relativt stor omfattning bedömer vi att den kraftiga tillväxten ska tolkas med försiktighet”, skriver Visita i en kommentar.

Samtidigt pekar Visita på att det kan röra sig om ett ”trendbrott”.

”Då restaurangföretagens optimism gällande efterfrågan har förstärks något de senaste månaderna […] kan röra sig om ett positivt trendbrott. Vi befinner oss också i en stark konjunktur med god tillväxt i den privata tjänstesektorn”, skriver Visita.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter