Annons

Uppåt för restaurangerna i november

zoom
NYHETER. Restaurangernas försäljningsvolym ökade med 5,5 procent jämfört med samma period 2016, enligt SCBs senaste rapport. Det är den största ökningen för en månad sedan i mars i år. Mest ökade snabbmatsrestaurangerna.
Annons

I de flesta kategorier steg försäljningsvolymen jämfört med samma period 2016, med undantag för personalrestauranger som backade med 3,1 procent.

Den totala omsättningen ökade preliminärt med 9,1 procent för månaden, och i volym med 5,5 procent. Det är den kraftigaste tillväxten för en månad sedan i mars. Men siffrorna ska, enligt Visita, tolkas med försiktighet då de i regel har skrivits ned tidigare månader under året.

”Efter att omsättningstillväxten i volym varit svag eller negativ de senaste månaderna visar de preliminära uppgifterna för november på en kraftigt tillväxt. Eftersom de preliminära sifforna tidigare under året korrigerats nedåt i relativt stor omfattning bedömer vi att den kraftiga tillväxten ska tolkas med försiktighet”, skriver Visita i en kommentar.

Samtidigt pekar Visita på att det kan röra sig om ett ”trendbrott”.

”Då restaurangföretagens optimism gällande efterfrågan har förstärks något de senaste månaderna […] kan röra sig om ett positivt trendbrott. Vi befinner oss också i en stark konjunktur med god tillväxt i den privata tjänstesektorn”, skriver Visita.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...