Annons

Välkommet beslut med vinteröppna uteserveringar

zoom “För oss är det superpositivt att få de här extra platserna”, säger Kristian Sandahl på Scandic Rubinen.  Foto: Scandic Rubinen
“För oss är det superpositivt att få de här extra platserna”, säger Kristian Sandahl på Scandic Rubinen. Foto: Scandic Rubinen
NYHETER. Kommunfullmäktige i Göteborg har beslutat att stadens restauranger får ha kvar sina uteserveringar under vintern.
Annons

Mitt på Avenyn i Göteborg ligger hotell Scandic Rubinen med restaurang Ruby. På restaurangens populära uteservering kan gästerna sitta och spana ut mot Avenyn. En sysselsättning som tidigare bara ägde rum under de varmare månaderna, men i år kan besökarna alltså använda uteserveringen även under vintern.

Beslutet kan öka försäljningen

Beslutet från kommunfullmäktige om att Göteborgs restauranger får ha kvar sina uteserveringar under vintern kom den 27 oktober och var mycket välkommet.

– Vi skickade in vår ansökan om vinteruteservering för november till mars så fort beslutet kom. Det här gör att vi får ytterligare 70 sittplatser, vilket gör att vi förhoppningsvis kan ha fortsatt hög försäljning under vintermånaderna. Det är extremt välkommet i de tider vi befinner oss i, säger Kristian Sandahl, hotelldirektör på Scandic Rubinen.

”Behovet är enormt”

Under pandemin fick Göteborgs restaurangägare möjligheten att behålla uteserveringarna under vintern. Precis när branschen nu håller på att återhämta sig efter de tuffa pandemiåren kom nästa utmaning med höjda priser på råvaror och el.

– Det var ett positivt beslut att vi fick ha öppet under pandemin – och det är lika positivt nu. Det här blir tredje året i rad som Rubys uteservering är öppen året om, säger Kristian Sandahl, och fortsätter:

– Vi är tacksamma för allt stöd vi kan få. Vissa utmaningar kvarstår, det råder exempelvis personalbrist i branschen efter pandemin. Behovet är enormt och det behöver göras ordentliga insatser för att locka utbildad personal till branschen.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...