Annons

”Vi går inte tillbaka till samma Liseberg som innan pandemin”

zoom Jul på Liseberg. Foto: Stefan Karlberg
Jul på Liseberg. Foto: Stefan Karlberg
NYHETER. Halloween är över och nu rustas det istället inför jul på Liseberg. Men trots att restriktionerna för nöjesparker är borta, har Liseberg valt att behålla maxtaket på 25 000 gäster även under julsäsongen.
Annons

Maxtaket kommer att vara ca 25 000 gäster under julens största besöksdagar, vilket motsvarar ca 50 procent av de bäst besökta dagarna under julsäsongen 2019. Enligt vd Andreas Andersen kan maxtaket komma att införas permanent på Liseberg.

– Det har varit ett väldigt lärorikt år. Och jag tror inte – med den kunskap vi har nu – att vi någonsin kommer att gå tillbaka till precis samma Liseberg som gästerna kunde uppleva innan pandemin. Gästernas förväntningar på sitt Lisebergsbesök har förändrats – och dessa förväntningar får vi bemöta i ett nytt normalläge för Liseberg, säger Andreas Andersen i en kommentar.

Nöjesparken fortsätter även med rekommendationen om förbokning online och kommer även att låta entrépriset variera mellan 95–175 kronor beroende på vilken dag gästen väljer att besöka parken.

– Vi vet av erfarenhet att helgerna under Jul på Liseberg är väldigt välbesökta, medan det på vardagar är mindre folk. Den nya prismodellen är ytterligare ett verktyg för att fördela gästerna mer jämnt över säsongen, förbättra gästens upplevelse i parken och samtidigt bibehålla en valfrihet för gästen, kommenterar Robert Arvidsson, kommersiell chef Liseberg.

Julparken på Liseberg öppnar den 19 november.