Annons

Sebastian Gibrand: ”Vi presterade max”

zoom Sebastian Gibrand är nöjd med insatsen i Bocuse d’Or Europe som avgjordes i Tallinn på torsdagen. Foto: Pressbild
Sebastian Gibrand är nöjd med insatsen i Bocuse d’Or Europe som avgjordes i Tallinn på torsdagen. Foto: Pressbild
NYHETER. Första dagen i kvaltävlingen Bocuse d’Or Europe är avklarad. Sveriges bidrag Sebastian Gibrand är nöjd med sin och teamets prestation. "Det har gått precis enligt plan", säger han.
Annons

Målet är världsfinalen i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d’Or som avgörs i Lyon i Frankrike den 1–2 juni nästa år. Men för att nå dit måste Sebastian Gibrand och hans team först placera sig bland topp tio i kvaltävlingen Bocuse d’Or Europe som gick av stapeln i Tallinn idag. Besöksliv fick en pratstund med Sebastian Gibrand när tävligen precis är avklarad.

Hur gick det?
– Det gick precis enligt plan. Jag och teamet levererade på toppen av vår förmåga. Det var en fantastisk laginsats och jag är nöjd.

Vad är svårast i en sådan här tävling?
– Det är många parametrar, men framför allt tiden – vi håller på länge. Sedan är det så klart en utmaning att möta de allra bästa, det är ju den absoluta eliten som möts här.

Räcker dagens prestation för att ta dig vidare till finalen i Lyon i juni 2021 tror du?
– Det vet jag inte, resultatet presenteras först imorgon. Men vi presterade som sagt max och om någon annan var bättre så är det bara att lyfta på hatten.

Tävlingen är precis över. Vad händer nu?
– Nu är det först den officiella fotograferingen som gäller. Sedan ska jag diska, städa och packa innan jag reser tillbaka till Sverige och väntar på resultatet.