Annons

”Vi vill ta Söder och Italien till NK”

zoom Foto: Besöksliv
Foto: Besöksliv
NYHETER. Plockmat och aperitivo från Italien – det är konceptet bakom nya restaurangen och baren Positano som har öppnat på NK Stockholms herrplan. Bakom nya satsningen ligger Tjoget-grundarna Joel Söderbäck och Andreas Bergman.
Annons

Som en del i en större satsning på mat och dryck inom NK i Stockholm öppnar nya restaurangen och aperitivobaren Positano på varuhusets herrplan i Barbours gamla lokaler.

Det är krögarna bakom flerfaldigt prisbelönade restaurangen Tjoget (som de senaste fyra åren har tagit plats på listan The Worlds 50 best bars) Joel Söderbäck och Andreas Bergman som ligger bakom.

– Vi har alltid haft en dröm om att öppna en italiensk bar. Positano är ett ställe där man vill vara, där det är varmt, positivt och glädjefyllt, så det fick bli namnet på vårt ställe, säger Andreas Bergman.

Hur kommer det sig att det blev just italienskt?

– Vår andra restaurang Tjoget är en Medelhavskrog där vi blandar olika matkulturer. Med Positano har vi renodlat menyn till italienskt. Målet är att ta Söder och Italien till NK, lite rock n’ roll.

Menyn består bland annat smårätter bestående av  vitello tonnato, burrata med grillad paprika och carpaccio med pistagenötter. Italienska oliver, ostar och charkuterier är andra givna kort.

Vad hoppas du på?

 – Att man ska känna en glädje och inspiration och att man ska tycka att det är roligt att vi har öppnat en krog mitt i stan. Jag hoppas att vi ska bidra till att skapa en ny mötesplats och destination på NK, som jag inte har tyckt funnits i huset tidigare. Positano ska skapa häng, lite liv och rörelse, men ändå vara sobert längst kanterna.