Annons

Villa Aske utsett till Årets bästa mötesplats

zoom Lina Holm Wigh, marknadschef på Villa Aske. Foto: Villa Aske
Lina Holm Wigh, marknadschef på Villa Aske. Foto: Villa Aske
NYHETER. På konferensanläggningen norr om Stockholm flirtar man oblygt med Italien i allt från mat och musik till aktiviteter.
Annons

Varje år uppmärksammar mötespartnern Svenska Möten enskilda personer och mötesplatser som utmärkt sig under året. Villa Aske, som blev Årets mötesplats, har fått högst betyg vad gäller övergripande kundnöjdhet i konkurrens med cirka 140 av Sveriges bästa mötesanläggningar.

– Vi känner oss jättestolta, men också ödmjuka eftersom det finns så många fantastiskt duktiga mötesanläggningar. Det vi har lyckats med handlar dels om vad vi levererar men också om hur vi levererar det. Det räcker inte med att ha ett bra koncept, utan också om vilka förväntningar man skapar hos gästerna och hur man infriar dem, säger Lina Holm Wigh, marknadschef på Villa Aske.

Konceptet sitter i väggarna

Villa Aske huserar i en renässansvilla belägen i en lantlig miljö i Bro norr om Stockholm. Här finns sju konferensrum och 22 grupprum i olika storlekar, i den största möteslokalen ryms 150 personer. Villan ritades av den italienske arkitekten Carlo Bassi för över 200 år sedan, så anläggningens italienska koncept sitter bokstavligen i väggarna.

–  Vi flirtar med Italien i allt från mat till miljö. Det finns många delar, till exempel arkitekturen och maten, som svenskar förknippar med Italien och känner värme kring. Så det är ett tacksamt koncept att jobba med, säger Lina Holm Wigh, och fortsätter:

– Maten vi serverar är italieninspirerad och menyn följer säsongerna. Precis som i Italien står rena, genuina smaker i fokus här.

Vad har ni på gång just nu?

Vi fokuserar mycket på samtal och att erbjuda olika typer av platser för samtal i olika situationer. Men gästerna vill aktivera sig också så vi har utvecklat aktiviteter med italiensk inramning.

Bland annat kan gästerna ta del av vinprovningar och matlagningsaktiviteter, som att göra egen pasta eller salsiccia.

– Och så har vi Campione, vårt eget “Kockarnas kamp”, där deltagarna ställs inför olika matlagningsutmaningar. Vi kommer både att vidareutveckla de aktiviteter vi har och utveckla nya, säger Lina Holm Wigh.

Läs även om hur Svenska Möten tar sikte på globala hållbarhetsmål

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...