Annons

Villa Foresta ska bli hela Stockholms nya mötesplats

zoom
NYHETER. I augusti öppnar Villa Foresta på Lidingö i ny regi. Helena Hell och Victor Bohlin är två av de branschprofiler som ska förvandla den ikoniska byggnaden till en levande mötesplats.
Annons

Villa Foresta blev en del av Stockholm Meeting Selection vid årsskiftet och nu pågår ett intensivt arbete med att renovera och utveckla fastigheten samt rekrytera servicepersonal. Villa Foresta byggdes 1908–1910 som privatbostad år Wilhelmina Skogh, en av den tidens mest framgångsrika restaurang- och turistentreprenörer. Hon drev även restaurangverksamhet i huset och i slutet av 1950-talet byggdes Villa Foresta ut och blev hotell.

Ett vardagsrum för Lidingöbor

Stockholm Meeting Selections ambition är att Villa Foresta ska bli hela Stockholms mötesplats och ett extra vardagsrum för Lidingöborna. Förutom hotell, mötesrum, restaurang och loungebar med uteterass, kommer det att finnas en vinterträdgård och spa med bastur och pooler.

– På Villa Foresta kommer vi kunna erbjuda gästerna en levande, inspirerande och vacker miljö för alla tillfällen. Det ska också vara en plats som kittlar sinnen och där man får en känsla av att allt är möjligt, säger Helena Hell, som sedan en månad tillbaka är restaurangchef på Villa Foresta.

Helena Hell har lång erfarenhet från restaurangbranschen i både Sverige och London och har bland annat varit General Manager för Melker Andersson och Pontus Frithiof. Hon har också jobbat som Restaurant Manager för Gordon Ramsay, The Connaught Hotel och med öppningen av The Ledbury.

– Det känns väldigt spännande att få vara med och väcka liv i Villa Foresta och bidra till att förvandla det till den plats det förtjänar att vara. Med min erfarenhet hoppas jag kunna vara länken mellan ägarens vision och gästernas förväntningar. Jag älskar när det blir en win-win-win, säger hon.

Stora ytor skapar möjligheter

Som restaurangchef ansvarar hon bland annat för att rekrytera och träna personal. Stort fokus ligger just nu också på logistik, att sätta rutiner och skapa effektiva flöden.

– Villa Foresta är ett jättestort ställe! Det ger en massa möjligheter, men också vissa utmaningar. Det är ett pussel att skapa de förutsättningar krävs för att kunna ta emot gästerna på det sätt vii vill och som gör att detta stora ställe inte upplevs som så stort, säger hon.

Hotell med 103 rum

På Villa Foresta finns 103 hotellrum och sju mötesrum. Ansvarig för hotellverksamheten är Victor Bohlin, som närmast kommer från jobbet som hotellchef på Miss Clara. Han har också internationell erfarenhet från Breezes Beach Club and SPA, som ingår i Zanzibar Collection.

Victor Bohlin bor själv på Lidingö och beskriver Villa Foresta som en magisk plats.

– Jag har cyklat förbi Villa Foresta tusentals gånger och alltid känt ett litet hugg i bröstet. Det känns fantastiskt att få vara med och förvandla det till den plats det en gång var, säger han.

Vad krävs för att ni ska lyckas med det?

– Villa Foresta har alla förutsättningar att bli en unik destination. Det är en otrolig byggnad med fantastisk utsikt över vattnet och med ett bra läge nära stan. Nu satsar vi på att få till den godaste maten, bästa servicen och bästa upplevelsen. Vårt mål är att gästerna inte ska vilja lämna stället när de väl har checkat in, säger Victor Bohlin.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...