Annons

Visita: Omställningsstödet har inte fungerat

zoom Pressbild
Pressbild
NYHETER. Skatteverket har endast beviljat runt 13 procent av det belopp som hotell- och restaurangföretag sökt i omställningsstöd för särskilt drabbade företag. Det visar en rapport från Visita.
Annons

De restriktioner som regeringen införde under pandemin ledde till kraftigt minskad efterfrågan på hotellnätter. Regeringen beslutade att försöka dämpa effekterna genom att införa ett omställningsstöd till företag som drabbats särskilt av restriktionerna. Dåvarande finansministern pekade på hotellbranschen specifikt som en av de branscher som drabbats hårt.

Visitas rapport ”Restriktionernas effekt på svensk hotellmarknad” framhåller att Skatteverket trots detta endast beviljat cirka 13 procent av det ansökta beloppet från hotell- och restaurangföretag.

Visitas chefsekonom Thomas Jakobsson konstaterar i rapporten, att det är uppenbart att lagstiftaren måste ha haft en annan intention än vad som blev utfallet av omställningsstödet. Enligt rapporten har Skatteverket antingen tolkat regelverket på snävast tänkbara vis, eller så är lagstiftningen helt enkelt felaktigt utformad.

Läs hela rapporten här.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...