Annons

”Visita ska fortsätta sitt viktiga påverkansarbete”

zoom Anna Wallén, Visitas nya näringspolitiska chef.
Anna Wallén, Visitas nya näringspolitiska chef.
PÅ NYTT JOBB. Från det allra första jobbet på en vägkrog via politikens korridorer som riksdagsledamot i näringsutskottet. ”Jag ser fram emot att få fortsätta bygga vidare på den position Visita och näringen byggt upp under pandemin”, säger Anna Wallén, som i maj blir Visitas nya näringspolitiska chef.
Annons

Grattis till det nya jobbet! Vad fick dig att söka?

– Tusen tack! Jag brinner verkligen för besöksnäringen, det är både kul och utmanande att få arbeta för bättre villkor. Just nu är det visserligen en speciell tid, men på längre sikt är jag övertygad att näringen med rätt förutsättningar kan skapa jobb, framtidstro och utveckling i hela Sverige. Dessutom ser jag fram emot att få fortsätta bygga vidare på den position Visita och näringen byggt upp under pandemin, säger Visitas nya näringspolitiska chef Anna Wallén.

Vad anser du kommer vara den prioriterade frågan när besöksnäringen ska komma igång igen efter pandemin?

– Jag börjar först om några veckor, så utan att kunna detaljerna är det inte en fråga utan ett batteri av frågor. Förutom att krisåtgärderna måste fortsätta så länge de behövs handlar det om att sänka kostnader för att anställa, minska regelkrånglet och få fram stimulanser som riktar sig mot den hårt drabbade besöksnäringen.

Vilken roll tror du att Visita främst kommer att spela näringspolitiskt när pandemin är över?

– Visita och besöksnäringen har en stor och viktig roll att spela för att fler jobb, inte minst till unga, ska kunna skapas när det vänder. Visita ska också fortsätta sitt viktiga påverkansarbete mot beslutsfattare på alla nivåer i Sverige för att synliggöra våra medlemsföretags behov och utmaningar.

Vilka erfarenheter tar du med dig från ditt senaste uppdrag på Järnvägsklustret i Västerås, in i din roll på Visita?

– I min tidigare roll har jag framgångsrikt drivit järnvägsbranschens intressen och fört en aktiv dialog med beslutsfattare i Sverige och Europa. Det är viktigt det är att lära känna företagens olika utmaningar och det är viktigt att skapa långvariga relationer.

Vad tar du med dig från din tid som riksdagsledamot i näringsutskottet?

– Mina erfarenheter från riksdagen men även lokal och regional politik gör att jag är väl insatt i det politiska hantverket. Som ledamot i näringsutskottet fick jag inblick i många näringspolitiska frågor och de kunskaperna ska jag använda för att förbättra för besöksnäringen företag, säger Anna Wallén.