Annons

Genväg till goda drinkar

zoom Bravos juicer och smoothies har en naturlig plats på både frukostbuffén och bakom bardisken.
Bravos juicer och smoothies har en naturlig plats på både frukostbuffén och bakom bardisken.
Läskande för både ögat och smaken och snabba att mixa ihop. Med rätt bas får man en genväg till himmelskt goda sommardrinkar.

En rödskimrande Summer Sunrise med en bas av Bravo Smoothie i smaken hallon/jordgubb/blåbär. Kanske en gnistrande Gin Lemonizer med en bas av Bravo Lemonizer eller varför inte en välskakad Tropic Jack med en bas av Bravo Smoothie i smaken mango/passionsfrukt. Listan på fantasifulla och oemotståndliga drinkar med Bravodrycker som bas är lång och verkligen en fröjd för den som är sugen på en drink under sköna och varma sommardagar.

Faktum är att historien bakom Bravo faktiskt tog sin början under just varma och sköna dagar. Det var nämligen under en semester i amerikanska Florida som Skånemejeriers dåvarande vd smakade drickfärdig juice i vanliga mjölkförpackningar och fick den lysande idén att börja producera drickfärdig apelsinjuice till svenskar som fram till dess fått hålla till godo med fryst juice i småburkar.

Bravo som i bra
Den exotiska och drickfärdiga juicen fick namnet Florida juice och blev snabbt en succé. Till slut blev efterfrågan så stor att apelsinerna i Florida inte räckte till och Skånemejerier fick istället börja köpa in apelsiner från Brasilien. Därmed föddes namnet Bravo – Bra som i Brasilien och Bravo som i bra.

Sedan Skånemejerier lanserade Sveriges första drickfärdiga juice har det nu gått nästan 50 år och idag producerar Bravo bland annat ett flertal juicer med klassiska rena fruktsmaker (med eller utan fruktkött), en mängd unika fruktblandningar samt flera olika fruktsmoothies. Nya smaker och varianter lanseras med jämna mellanrum, som till exempel Bravo Lemonizer – en törstsläckande juice med en somrig och lemonadig smak, fylld med härliga välsmakande frukter.

– Konsumenterna har vant sig vid hur Bravo juice smakar och all frukt som vi använder i våra juicer möter våra höga kvalitetskrav. Vi ställer även höga krav på arbetsvillkor, arbetsmiljö och hållbarhet hos våra leverantörer, det är givetvis mycket viktiga frågor för oss, säger Madelene Risén, Marknadschef, Skånemejerier Storhushåll.

Favorit för många
Bravos juicer och smoothies har en naturlig plats på både frukostbuffén och bakom bardisken. Juicerna har inga tillsatser och inget tillsatt socker och de fylliga och rika smakerna gör dem till perfekta baser för välsmakande drinkar. Förpackningarna finns i olika storlekar och kan förvaras både stående och liggande i kylen och försluts enkelt och hygieniskt med skruvkork.
För de som står bakom baren är Bravos juicer en smidig genväg till snabba och läskande drinkar. Något som uppskattas av både personal och gäster.

– Det krävs inga förberedelser överhuvudtaget, det är bara att börja mixa. I våra smoothies har du till exempel koncentrerad fruktpuré och slipper själv stå och pressa frukter. Här är allt förberett och då går det så klart snabbt att servera gästen, säger Madelene Risén.
Själv ser hon fram emot att få blanda ihop en Gin & Grape till sommaren med en bas av Bravos Röd Grapefrukt & Apelsinjuice med fruktkött. Här nedan kan ni se receptet.
– Den är ny i vårt sortiment och fruktköttet kommer att tillföra en extra dimension till drinkarna. Den har lite syrlig smak och jag tror att den kommer att bli en favorit för många, säger Madelene Risén.

GIN & GRAPE
5 cl Gin
10 cl Bravo Röd Grapefrukt & Apelsinjuice
10 cl Tonic Water
Is

För fler tips på goda drinkar se: storhushall.skanemejerier.se/inspiration/drinkar/

Fakta

Vi på Skånemejerier Storhushåll vill vara den mest kompletta och kompetenta mejeripartnern för det professionella köket. I vårt sortiment hittar du närproducerade mejerivaror såväl som ett brett urval europeisk kvalitetsost: storhushall.skanemejerier.se

Bravo Juice är 100 % frukt. Inget annat. Inget tillsatt socker, inga tillsatser överhuvudtaget, bara frukt, frukt, frukt. Och så har det varit ända sedan starten 1973. Varför skulle vi ändra på det? Det är ju det som är Bravo. Originalet.