Annons

Vegas är världsbäst på spelkoll

zoom Foto: Svenska Spel
Foto: Svenska Spel
På den nya generationen av Vegas spelautomater loggar du enkelt in med bank-ID och betalar med Swish. Det är en av flera åtgärder som gjort Vegas till en ännu säkrare del av hela underhållningen.

– Nu kan du enkelt se hur mycket du spelat för och hur länge du spelat. Vegas är världsbäst på spelkoll, säger Magnus Lannersund, ansvarig för Vegas på Svenska Spel.

Den säkra inloggningen ger inte bara spelaren en bättre insyn i sin historik, den ger också Svenska Spel möjlighet att identifiera och motverka ett spelbeteende som kan vara osunt. I detta syfte kan man nu visa upp en rad nya funktioner.

– Om du exempelvis spelar i två timmar blir du automatiskt utloggad i tio minuter. Det har visat sig vara en mycket effektiv åtgärd. Funktionen har också blivit nominerad till ett pris för spelansvar i Swedish Gambling Awards. Det känns väldigt bra och roligt, säger Lannersund.

Uppmuntran till självtest
Nyligen skärptes de nationella spelgränserna. På Svenska Spel jobbar man löpande med att både hantera spelgränserna och att komplettera dem. Det görs bland annat via personliga meddelanden och att ställa reflekterande frågor samt informera om risker när en spelare vill höja sin gräns.

Är du 18–24 år och lägger ner mycket tid på Vegas spelautomater får du inte bara en uppmuntran att göra ett självtest – Svenska Spel följer även upp spelaren via mejl och telefon. På dessa yngre spelare kan det även göras en inkomstkontroll.

– Det infördes som ett led i att minska riskerna och hjälpa unga att inte hamna i skuldfällor på grund av att de spelar för pengar de inte har. Våra Vegas-spelautomater har också direktanslutning till det nationella systemet spelpaus.se, säger Magnus Lannersund.

En del av hela underhållningen
Vegas står för sunda spelvanor och ett glädjefyllt spelande. Att man nu är ”världsbäst på spelkoll” innebär inte att man slappnar av på Svenska Spel.

– Vi kommer att fortsätta stärka konsumentskyddet, vilket förstås också ger en ökad trygghet till restaurangägaren. Det här är minst lika viktigt som att spelautomaterna passar in i miljön. Vi vill att Vegas ska vara en säker och trygg del av hela underhållningen, avslutar Magnus Lannersund.

 

Flera nyheter i Vegas Spelautomater

– Enkel och säker inloggning med mobilt bank-ID.
– Vegas automater tar nu Swish och kan skötas helt kontantfritt.
– Automatisk spelpaus vid långa spelsessioner.
– Ökad spelkoll för såväl spelare som Svenska Spel.

 

Är du intresserad av att bli Vegaspartner? De nya automaterna är laddade med både spännande spel och trygga spelansvarsfunktioner. Vegas sköter installation, service och utbildning av din personal.

 

Läs mer på vegas.se