Annons

Vi vill vara en del av återstarten

zoom
De senaste två åren har besöksnäringen drabbats hårt av pandemin. Men när framtiden ljusnar är det viktigt att ha rätt kompetens ombord – för att snabbt vara på benen och få företaget att växa.

– Vi är specialister på besöksnäringen och drivs av att matcha rätt kandidat med rätt arbetsgivare – och att hitta rätt arbetsgivare för våra kandidater, säger Niclas Ingwall, VD på Growisit.

För lite mer än två år sedan, precis innan starten av pandemin grundades Growisit. Growisit är en rekryteringsfirma som är specialister på besöksnäringen och hjälper företag i branschen genom hela rekryteringsprocessen. Idag är bolaget representerat i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

– Vi hade länge sett behovet av ett rekryteringsbolag som helt fokuserar på besöksnäringen. Vår tajming var tyvärr inte den bästa, med tanke på pandemin, men samtidigt så har det varit en tid där många företag har haft behov av stöd i personalfrågor vilket vi har kunnat bistå med, säger Niclas Ingwall.

Matcha rätt kandidat till rätt arbetsgivare
Drivkraften för medarbetarna på Growisit är att matcha rätt kandidat mot rätt arbetsgivare och rätt arbetsgivare mot rätt kandidat. Rätt matchning ger högst affärsvärde för det rekryterande företaget.

– Det handlar inte bara om att hitta en kandidat som kan utföra de arbetsuppgifter som krävs utan det handlar även om att kandidaten ska matcha företagets värderingar och kultur, säger Niclas Ingwall och fortsätter:

– Vi har flera års erfarenhet av rekrytering, ett stort nätverk inom besöksnäringen och har arbetat operativt i de flesta ledande rollerna vilket gör att vi förstår utmaningarna och verksamheterna. Vårt motto är att en lyckad rekrytering ska skapa tydlig tillväxt.

Undvika kostsamma misstag
För att lyckas med en rekrytering är det viktigt att se till alla delar i processen. Allt för att undvika en felrekrytering som kostar både tid, pengar och som på både kort och lång sikt kan skada varumärket och företaget.

– Medarbetarna är de viktigaste resurserna. En felrekrytering kan därför bli dyr. En misslyckad rekrytering kan skada både tillväxten och varumärket. Därför är det så viktigt att säkerställa att företaget och medarbetarna matchar, säger Niclas Ingwall.

Interimslösningar vanligare i spåren av pandemin
Många bolag inom besöksnäringen har under de senaste åren lidit ordentligt. En del har tvingats stänga ner och andra har behövt säga upp kompetenser för att klara sig. Affärsresor, konferenser och event har minskat dramatiskt men samtidigt har allt fler valt att semestra på hemmaplan och den inhemska turismen har under de senaste åren vuxit. En omställning som varit en stor utmaning för många bolag.

– Många företag har hamnat i en sits där man har ett stort behov av kompetens men där man samtidigt behöver vara flexibel eftersom förutsättningarna förändras snabbt. Något som gjort att vi märkt av att fler företag är nyfikna på lösningar både för deltid och interim.

Men det är inte bara företag som vill vara flexibla efter pandemin, berättar Niclas Ingwall.

– Många anställda har också lärt sig att uppskatta ett mer flexibelt arbetsliv under de senaste åren vilket har påverkat synen på interimslösningar även bland de som hör av sig till oss och söker efter nya utmaningar. Interimslösningar har blivit vanligare i spåren av pandemin, säger han.

Fakta om Growisit

Growisit grundades 2019 och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Bolaget är specialiserat på besöksnäringen och rekryterar till såväl hotell, konferensanläggningar, restauranger, researrangörer, eventbolag, besöksmål och upplevelseleverantörer. Rollerna som rekryteras finns i drift, försäljning, marknadsföring, ekonomi och management. På Growisit hjälper man företag med rekryteringar, interimslösning och Executive Search. Nyfiken och vill veta mer? Besök Growisit.se
Är du en arbetsgivare och behöver vår hjälp vid en rekrytering? Kontakta oss på offert@growisit.se Är du en kandidat som letar efter en ny utmaning? Kontakta oss på info@growisit.se