Annons

Detta är Sveriges bästa turistmål

zoom
NYHETER. Tävlingen Årets Turistmål 2015 är avgjord. Antalet röstande har, tack vare marknadsföring på webben och i sociala medier, mer än tredubblats sedan ifjol.
Annons

Nu är tävlingen Årets Turistmål 2015 avgjord och bland vinnarna finns allt från en välkänd djurpark till ett privat krigsmuseum.

Det är söksidan Turistmål som har utsett Sveriges bästa turistmål och aktiviteter 2015, baserat på användarnas röster. På vinnarlistan finns nöjesparker, slott och bensinstationer.

– Vi har över 16000 aktiviteter och sevärdheter på vår sajt. Och vem som helst kan nominera någon av dessa. Det går också att lägga till egna förslag som användarna sedan kan rösta på. Det kan handla om allt från att någon tipsar om en fin utsiktsplats till att en kommun lägger in ett museum, säger Annika Dahlkvist, marknadsföringskoordinator på Turistmål.

Fler tycker till

När röstningen avslutades sista december hade över 3500 personer röstat, vilket är mer än en tredubbling jämfört med förra året.

– Strax över 3500 personer har röstat via mejl och Facebook. Det är helt otroliga siffror. Skälet är att vi har pushat för tävlingen på vår förstasida och i sociala medier. Vi har också uppmanat de som medverkar att få folk att rösta på dem via sina egna webbplatser och Facebook-väggar, säger Annika Dahlkvist.

Bland de vinnare som sticker ut finns bland annat Sälen Aktiviteter, som arbetar med isskulpturer samt Global War Museum i Munkedal.

– Vi fick enormt mycket mejl om Roland Jarl som driver det lilla krigsmuseet. Och vi hade inte ens tänkt på honom tidigare, det är väldigt roligt. Att Astrid Lindgrens Värld eller Orsa Björnpark vinner är inte så konstigt, men det känns alltid bra att lyfta fram de små och mer färgglada bidragen, säger Annika Dahlkvist.

Hur ska ni toppa röstningssiffrorna nästa år?

– Vi kommer att gå ut ännu hårdare nästa år, på vilket sätt är för tidigt att säga.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...