Annons

Hotel Öresund prisas för sin roll i Landskrona stad

zoom Hotel Öresund Conference & Spa är en del i Thandagruppen. Foto: Pressbild
Hotel Öresund Conference & Spa är en del i Thandagruppen. Foto: Pressbild
NYHETER. När Landskronas stad delar ut Stadsbyggnadspriset är det nyöppnade Hotel Öresunds Conference & Spa som är vinnaren.

Annons

Syftet med priset, som har delats ut sedan 1992, är att uppmuntra byggherrar och fastighetsägare att ”satsa på god arkitektur med en hög estetisk ambitionsnivå”.

Hotel Öresunds Conference & Spa, som öppnade i oktober i år, ägs av Stadskajen Hotell Fastigheter AB, byggherre är Arne Paulssons Byggnads AB och arkitekt är Jais arkitekter.

”Med Hotel Öresund Conference & Spa vitaliseras Landskrona med en ny central mötesplats för invånare och besökare. Dess betydelse för näringsliv och destinationsutveckling kan inte överskattas”, lyder en del av motiveringen,  som också lyfter fram vikten av god arkitektur:

”Hotellbyggnaden ger tydligt uttryck för vår tid, men samtalar även med vår historia genom anpassning till kyrkan mitt emot med sin fasad av tegel och natursten.”

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...