Annons

Prisregn över svenska besöksnÀringen

zoom Jon Hillgren pÄ Hernö Gin, Freys Hotel samt Fabian och Rune Kalf-Hansen.
Jon Hillgren pÄ Hernö Gin, Freys Hotel samt Fabian och Rune Kalf-Hansen.
NYHETER. Den svenska sensommarprognosen mÄ vara ostadig, men nÀr det kommer till besöksnÀringen ser det mer lovande ut: ett uppfriskande prisregn ser ut att nÀrma sig.
Annons

2024 ser ut att bli ett lovande Ă„r för den svenska besöksnĂ€ringen, inte minst nĂ€r det kommer till priser och nomineringar. PĂ„ Travellers Choice Awards frĂ„n Tripadvisor – en utmĂ€rkelse som bygger pĂ„ positiva gĂ€stomdömen – ser vi till exempel Varbergs Kusthotell, Hooks HerrgĂ„rd, Freys Hotel och The Lodge Resort. SistnĂ€mnda hittas pĂ„ listan för tionde Ă„ret i rad.

NÀr det kommer till lyxsegmentet syns Marstrands Havshotell och Liseberg Grand Curiosa bland nomineringarna till World Luxury Hotel Awards. Röstningen pÄgÄr under augusti och vinnarna koras senare i höst.

Tre guld för Hernö Gin

För Hernö Gin har Ă„rets prisregn redan börjat. Ginproducenterna frĂ„n HĂ€rnösand (som snart Ă€ven öppnar Hernö Gin Hotel) tog i början av Ă„ret hem hela tre guldmedaljer i International Wine & Spirit Competition (IWSC) – nĂ„got de var helt ensamma om att göra.

Senare i Ă„r har Hernö Gin dessutom chansen att tilldelas den Ă€rofyllda utmĂ€rkelsen ‘Gin Producer of the Year’ frĂ„n samma tĂ€vlingsarrangör, en utmĂ€rkelse de vann bĂ„de 2016 och 2017.

– Det hĂ€r Ă€r helt otroliga nyheter! Det Ă€r en enorm Ă€ra att ens bli nominerad i den hĂ€r kategorin, och nu Ă€r vi dĂ€r igen för sjĂ€tte gĂ„ngen. Att vinna för tredje gĂ„ngen skulle vara fantastiskt, sĂ€ger Jon Hillgren, grundare och Master Distiller pĂ„ Hernö Gin. (red.anm).

BĂ€sta ekologiska restaurang?

Hernö Gin Ă€r i gott sĂ€llskap i nomineringsyran. Restaurangen och 10-Ă„rsjubilaren Kalf & Hansen Ă€r en av tre finalister i kategorin “BĂ€sta ekologiska restaurang/matservice” i Ă„rets upplaga av EU Organic Awards. UtmĂ€rkelserna uppmĂ€rksammar olika aktörer i sju olika kategorier som pĂ„ ett eller annat sĂ€tt bidragit till ett verkligt mervĂ€rde för ekologisk produktion och konsumtion inom EU.

– FrĂ„n dag ett har visionen varit tydlig: att servera 100 procent ekologisk mat. Det har varit vĂ„r grundsten i verksamheten som vi jobbar mot tillsammans med hela personalen och ut mot vĂ„ra gĂ€ster, sĂ€ger Rune Kalf-Hansen, grundare av Kalf & Hansen i ett pressmeddelande.

Vinnarna i varje kategori kommer att utses i Bryssel den 23 september 2024, som Àr EU:s ekologiska dag.

LÀs Àven en tidigare intervju med hotelldirektören för nya Hernö Gin Hotell