Hej Carolina Filipson, du är medaljör i Glass SM och tävlar i Årets Konditor. Berätta om vad du tycker om att tävla!
– Jag känner att jag utvecklas som person genom att vara med, jag tvingas att pusha mig själv. Det är som att jag går in i min lilla bubbla och siktar in mig på att prestera allt jag kan. Självklart vill man ju vinna när man är med i en tävling, men framför allt så vill jag att allt ska gå som det ska. Men, det är mycket yttre omständigheter som spelar roll i en sådan här tävling.
Är det en bra övning i att prestera under press?
– Ja för nerverna, men man får försöka andas så ska det väl gå bra. Det viktigaste för mig är att jag håller mina tider, det kan bli jobbigt om det går fel där.
När började du att öva inför finalen i Årets Konditor?
– Direkt efter semifinalen i maj och tidsträningen började jag träna närmre inpå finalen nu. Det kan ta ett tag innan man kommer på vad man vill göra, dessutom kan man behöva ändra sina planer allt eftersom. Så blev det för mig inför den här tävlingen.
Du jobbar på Scandic Laholmen i Strömstad till vardags, vad gör du där just nu?
– Jag är i kallköket och gör förrätter och desserter. Jag är konditor och jobbar med vår Gelato-bike på sommaren. Jag tar faktiskt med mig mycket inspiration tillbaka när jag varit på tävling, det är det som är det roliga i branschen, att också inspireras av andra.
Julen står snart för dörren, vad innebär det för dig som konditor på Scandic Laholmen?
– Vårt fantastiska julbord börjar den fjortonde november och det innebär en stor dessertbuffé. Personligen älskar jag det kryddiga inför julen och att smaksätta med kryddor inspirerade av svensk pepparkaka. Min favorit från vår á la carte meny just nu är en bavaroise med svartvinbärssorbet, säger Camilla Filipsson.