Annons

Han får gästerna att återvända

zoom
"Det var ett stort beröm att de valde mig", säger Kristian Hell.
KARRIÄR. En av nyckelspelarna på Scandics nyöppnade hotell Downtown Camper i Stockholm är en sportande nattklubbsprofil. Möt Kristian Hell, som ska ge hotellet en specifik prägel. 
Annons

Kristian Hell sätter sig på en sprillans ny stol vid ett av borden i hotellrestaurangen. Hotellets Lifestyle Concierge har på sig sina arbetskläder, det vill säga träningskläder. Och kommer direkt från en kajaktur.

– Jag förvarnade arkitekterna. Jag sa att jag inte kan duscha efter varje aktivitet, det är ju vad jag gör hela dagarna.

Kristian Hell ler stort. Han pratar australisk engelska, men förstår svenska.

– Det här är första gången som jag faktiskt behöver kunna svenska. Och nu med mina kollegor omkring mig så lär jag mig fort.

Nattklubb och löpning

Sedan Kristian flyttade till Sverige 2009 har han blivit en klubbprofil i Stockholm. Han var med och etablerade Trädgården, en nattklubb som blivit känd för såväl musiken som stämningen. Men han ville ha mer tid med gästerna. 2014 drog han igång en löparklubb, Ssideline City Run Club, där alla som vill är välkomna att springa tillsammans och umgås efteråt. Klubben har idag drygt 400 medlemmar.

En av medarbetarna på Scandic som arbetade fram konceptet till Downtown Camper insåg att Kristian var en personifiering av vad hotellet skulle stå för.

– Han sa: ”Vi behöver någon som är bra på att springa”. Det var ett stort beröm att de valde mig. Och nu ska jag få ordning på det här. Först var jag tveksam, men jag har fått i uppdrag att bara vara mig själv. Och det är jag bra på.

Aktiverar hotellpersonalen

Kristian kallar sig en ”people person”. Han får lätt kontakt med människor och är bra på att få dem att återvända. Han uppmärksammar även medarbetarna och nu vill han arbeta sig runt på hotellet för att bättre förstå allas arbetsdagar. De anställda får nämligen lägga en arbetstimme i veckan på hotellets aktiviteter, och då vill Kristian veta när de lättast kan lämna sin arbetsstation.

– Mitt mål är att kön för att få arbeta här ska vara lika lång som den är för att komma in på Trädgården.

Som Lifestyle Concierge ska han hjälpa såväl medarbetare som gäster att aktivera sig. De kan välja mellan att springa tillsammans, paddla kajak, cykla, yoga, åka skateboard och snart även mindfulness-sessioner.

– Man ska kunna utforska både Stockholm och sig själv. Och om aktiviteterna paketeras rätt blir det inte jobbigt utan ett äventyr. Jag tar ju inte med gruppen på de tråkiga gatorna utan de som jag gillar. Även stockholmare är välkomna! Vi vill ha den perfekta mixen och bli världsledande på att mötas.

Vill inspirera andra hotell

Kristian tänker stort, och vill även inspirera andra Scandic-hotell. Men det är inget som står i hans arbetsbeskrivning.

– Det viktigaste är att jag fortsätter vara jag. Annars är jag bara en person vem som helst. Precis som det här bara är ett hotell om inte vi fyller det med innehåll.

Vad har du för målsättning då?

– Att vi ses igen!

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...