Annons

”Jag behöver utmanas och utvecklas som vd”

zoom Christine Karmfalk är lärare i grunden, de senaste åren har hon varit vd för Kolmården och nu har hon även tackat ja till vd för Skara sommarland. Foto: Rickard Monéus
Christine Karmfalk är lärare i grunden, de senaste åren har hon varit vd för Kolmården och nu har hon även tackat ja till vd för Skara sommarland. Foto: Rickard Monéus
KARRIÄR. Christine Karmfalk har sedan 2018 varit för Kolmården. Nu tar hon sig an ännu ett uppdrag inom koncernen och tillträder som vd även för Skara Sommarland.
Annons

Du är VD på Kolmården och tillträder nu också som VD för Skara Sommarland, hur känns det?

– Jag har en jätteutmaning framför mig så det är väldigt många olika känslor – glädje, spänning, nyfikenhet, nervositet och förväntan.

Hur kommer det sig att du tackade ja till tjänsten som VD på Skara Sommarland också?

– Jag brukar säga att mitt hjärta bor på Kolmården men det är faktiskt så att jag älskar vår koncern också. Det var självklart för mig att ställa upp när jag behövdes. Dessutom behöver jag utvecklas och utmanas som vd och det känns helt rätt att axla mer ansvar nu när jag varit i koncernen i drygt tre år.

Vad ska bli roligast, vad ser du mest fram emot?

– Jag ser fram emot att lära mig en vattenpark och allt vad det innebär, det är ju något som inte finns på Kolmården. Dessutom ska det bli spännande att lära känna medarbetarna på Skara Sommarland och se vilka synergier och samarbeten vi kan utveckla tillsammans med Kolmården.

Hur hinner du vara VD på två ställen samtidigt?
– Jag har en mycket kompetent, stadig och samspelt ledningsgrupp på Kolmården som redan idag tar det operativa ansvaret för hela destinationen, dvs både park och hotell. Egentligen handlar det mest om att avlasta dem så att de känner att de har möjlighet att klara sig mer utan mig. Inledningsvis kommer jag lägga mycket tid på Skara Sommarland för att säkerställa att det kommer fungera likadant där. Sedan kommer jag även skära ned på externa åtaganden för egen del och fokusera på det jag har framför mig.

Vilka för- och/eller nackdelar finns det med att vara VD för både Kolmården och Skara Sommarland?
– Jag kommer lära mig mycket, se och upptäcka saker, få massor av idéer. Jag hoppas att det kommer göra att vi kan utveckla bägge parkerna, att ett plus ett blir tre. Det geografiska avståndet är helt klart en nackdel, likaså att jag inte har en lokal förankring i Skara. Jag kommer få jobba på att kompensera för det.

Vad är den största utmaningen framåt?
– För mig personligen är det att lära känna en ny verksamhet, att lyssna in och förstå utan att se de lösningar vi har på Kolmården framför mig hela tiden. Att vara lyhörd för att det finns andra sätt att göra och lösa saker på.

Vad kommer ditt fokus vara?

– Under det här första året så kommer mitt fokus vara att dels säkerställa att min ledningsgrupp på Kolmården känner sig trygg och att de löser driften där, dels att lära känna Skara Sommarlands medarbetare, organisation och att på djupet förstå utmaningar och möjligheter där.

Vad har du lärt dig under dina år som VD på Kolmården och vad kommer du ta med och applicera i din roll på Skara sommarland?

– Gästupplevelse, gästupplevelse och gästupplevelse utan tvekan. Jag kommer ju från en annan bransch tidigare och är det något jag lärt mig som är nytt men också det allra viktigaste för en nöjespark så är det gästupplevelsen. Den genomsyrar nästan alla beslut vi fattar på Kolmården och det tar jag med mig överallt.

Hur definierar du dig som chef?

– Jag ser min roll som att vara den som ser till att medarbetarna är på rätt plats med rätt förutsättningar för att göra ett riktigt bra jobb. Det är inte jag som gör jobbet så därför måste jag hela tiden se till att de mår bra, har kunskaper och möjlighet att lyckas. Det finns en amerikansk beteckning på den typen av ledarskap – ”the servant leadership” som jag inspireras mycket av.

Vilka förhoppningar har du på kommande säsong?

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi slipper restriktioner och att vi får en ”normal” säsong nästa år. Det delar jag nog med hela branschen, vi vill ha möjlighet att kunna driva vår verksamhet fullt ut.

Vilket tips skulle du ge till en ung person som vill göra det du gör i framtiden?

– Jobba med saker du älskar och ge det allt du har. Då sköter sig karriären alldeles av sig själv! Jag har aldrig karriärplanerat utan alltid helhjärtat gått in för mitt arbete, oavsett om det varit som diskare, lärare eller chef. Medarbetare som man ser älskar sitt jobb och som är dedikerade ger man gärna nya, spännande uppdrag. Då ska man dessutom tacka ja!

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter