Annons

”Jag bygger mitt ledarskap på tron på människan”

zoom Martin Lindkvist är MAX nya CFO. Bild: Lovisa Haeger
Martin Lindkvist är MAX nya CFO. Bild: Lovisa Haeger
KARRIÄR. Martin Lindkvist är MAX nya CFO. Med en bred arbetsbakgrund i bagaget var det nu dags att för första gången äntra restaurangbranschen.
Annons

Grattis till nya jobbet, hur känns det?

– Tack! Jag tycker det känns jätteroligt och väldigt spännande att gå in i den här typen av verksamhet och i den expansionen MAX befinner sig i.

Vad fick dig att tacka ja till jobbet?

– Max har en enorm potential, rätt värderingar och befinner sig i ständig utveckling. Max förstår också värdet och den konkurrenskraft vi har förmåga att skapa inom data och digitalisering vilket jag delar och har erfarenhet av.

Vad blir viktigast i ditt uppdrag?

– Att skapa förutsättningar för MAX att uppnå sin fulla potential. Vi behöver prioritera rätt, arbeta effektivt och smart och ständigt utveckla oss.

Vad betyder jobbet för dig?

– Jobbet betyder gemenskap och en möjlighet att, tillsammans med andra, utveckla och bygga något man tror på. Jobbet betyder utmaning, att finna engagemang hos medarbetare och synergier och kraft att åstadkomma något bättre både för oss själva som organisation, men också för vår omvärld. Det är också vad våra kunder kommer förvänta sig av oss.

Vad ser du mest fram emot, vad ska bli roligast?

– Att få lära känna och förstå en ny bransch och att få möjlighet att bidra med nya perspektiv och erfarenheter som kan hjälpa till att leda till ökad kunskap, förenkling, effektivisering, tydlighet och snabbhet. Att få arbeta krossfunktionellt och kollaborativt för att gemensamt värdeskapande är något jag tycker om och tror på.

Hur är du som ledare?

– Okomplicerad, inlyssnande och pragmatisk tror jag. Jag tror på att skapa och förankra en övergripande målbild och med den som ledstjärna ge utrymme för personligt ansvar och utveckling. Jag bygger mitt ledarskap på tron på människan och på glädje som katalysator för produktivitet.

Vad har du för mål och ambitioner med MAX?

– Mitt mål är att fortsätta utveckla CFO-funktionen till en integrerad, aktivt värdedrivande funktion i absoluta framkant. Vi drar nytta av kraften i modern teknik och har förmågan att snabbt förvandla våra insikter till handling.

Vilka erfarenheter tar du med dig från andra branscher som du har jobbat i?

– Jag har en ganska brett perspektiv med mig och har rört mig i flertalet olika branscher. Jag har med mig fokus på kund/gästupplevelsen från flera branscher, förmågan och utmaningarna med att finna effektivitet och skapa utveckling inom en rad olika branscher samt styrnings och IT/digitalisering från flertalet organisatoriska perspektiv (både som beställare och utvecklare/leverantör). Jag har också med mig erfarenhet från värderingsstyrda bolag.

Hur ska du få med dig personalen?

– Genom att aktivt lyssna in och förstå min omgivning. Skapa tydlighet och sätta vårt arbete i en kontext där vi gemensamt skapar värde, samt använda ett ledarskap som bygger på tillit och förtroende. Vi ska naturligtvis också gemensamt fira våra segrar.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...