Annons

”Jag gillar att arbeta med värderingsstyrda bolag”

zoom Sabina Eriksson är ny vd för Pulsen Konferens och Restaurang Astern. Foto: Anna Sigge
Sabina Eriksson är ny vd för Pulsen Konferens och Restaurang Astern. Foto: Anna Sigge
KARRIÄR. För drygt 20 år sedan blev hon Sveriges yngsta kvinnliga sommelier. Sabina Eriksson som nu tar över som vd för Pulsen Konferens och Restaurang Astern, har också arbetat med fine dining i Göteborg, på vinbar i Aspen, USA samt drivit sju restauranger på Idre Fjäll.
Annons

Grattis till nya jobbet, hur känns det?

– Stort tack, det känns otroligt spännande!

Vad fick dig att tacka ja till jobbet?

– En av mina stora drivkrafter är utveckling. Pulsen Konferens är ett spännande bolag med kompetenta medarbetare och engagerade ägare. Jag ser mycket fram emot att vidareutveckla ett redan starkt team och att vi tillsammans vässar upplevelsen ytterligare.

Vad blir viktigast i ditt uppdrag?

– Att med mina kollegor fortsätta leverera hög kvalitet på mat samt hållbara upplevelser.

Vad ser du mest fram emot, vad ska bli roligast?

– Jag brinner för människor, mat och möten och det ska bli otroligt spännande att vara med och skapa framtidens mötesbransch.

När insåg du att du ville jobba i mötesbranschen?

– När jag var 14 år praoade jag på en restaurang i Småland där jag är född och uppvuxen. Jag insåg tidigt att jag ville vara en del av den form av gemenskap medarbetarna på arbetsplatsen hade. Detta, tillsammans med deras sinne för service, skapade en nyfikenhet och ett sug efter att lära mer och utvecklas inom branschen.

Vad fick dig att vilja avancera vidare

– Jag gillar att arbeta med värderingsstyrda bolag och jag känner igen mig i Pulsens akronym UPAL, utmanande, personliga, ansvarstagande och långsiktig. Detta är alla viktiga faktorer när det kommer till att leverera hög kvalitet på den produkt Pulsen Konferens erbjuder.

Hur är du som chef?

– Jag vill att alla ska känna sig delaktiga i resan vi gör. Jag tror mycket på eget ansvar och att man med det tycker att det är roligare att gå till jobbet än att mötas av någon som pekar med hela handen. Jag vill att alla ska känna sig trygga i sin roll och inspirerade i sitt arbete. En grundförutsättning för att vilja utmanas och våga ta eget ansvar, vilket i sin tur skapar en långsiktighet för företaget.

Vad har du för mål och ambitioner med Pulsen?

– Att långsiktigt skapa en smakrik upplevelse och mötesplats, med fokus på hållbarhet och delaktighet. Det ska vara härligt att vara på Pulsen Konferens och Restaurang Astern, både som medarbetare och möteskund.

Du har arbetat i branschen i 25 år, berätta vilka lärdomar har varit de viktigaste att ta med sig in i rollen som vd?

– Medarbetarna är vår viktigaste resurs! En god ”vi-känsla” skapar härlig stämning och skön atmosfär att arbeta i och för kunden att uppleva. Det är också viktigt att fortsätta lyssna och lära. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket mer och lite bättre varje dag.

Hur ska du få med dig personalen?

– Med en aktiv dialog och genom att se, lyssna och lära av mina kollegor. Jag vill att de ska känna sig trygga i att det de gör idag, kommer de även göra imorgon. Om vi gemensamt hittar nya effektiva sätt, mer smakrika upplevelser och bättre hållbara vägar framåt, genomför vi också dessa tillsammans.

Står Pulsen inför några förändringar?

– Vi har just nu ett pågående projekt med en ansiktslyftning/renovering av våra möteslokaler där vi anpassar oss till och rustar oss för framtidens möten.

Vilket tips skulle du ge till en ung person som vill göra det du gör i framtiden?

– Se möjligheter men framförallt – var nyfiken! Ta reda på saker, intressera dig för dina kollegor genom att lyssna, läs på om din arbetsplats, gör research på potentiella kunder, det ger dig ett gott försprång och bereder dig med god både mag- och fingertoppskänsla.

Och slutligen – nu lättar restriktionerna, vad tror du att det kommer att innebära för branschen?

– Jag hoppas och tror att vi kommer se ett ökat intresse för att mötas fysiskt. Mötas kommer vi dock att göra på nya sätt och med anpassade förutsättningar. Hållbara möten och matupplevelser kommer vara viktigare än någonsin och vi kommer att se många kreativa lösningar på båda delarna framöver.