Annons

Selma Spas nye vd vill se arbete över gränserna

zoom Foto: Selma Spa
Foto: Selma Spa
KARRIÄR. Tidigare träningsansvarige Lars Klinghagen tar över rodret på Selma Spa när vd Anders Petrun lämnar efter över ett decennium.
Annons

Ett av Sveriges första span, Selma Spa i Sunne, får en ny vd och hotellchef. Efter över ett decennium lämnar Anders Petrun över posten till tidigare träning- och spaansvarige Lars Klinghagen.

Grattis till nya jobbet, hur känns det?
Fantastiskt kul och ärofyllt att få ta Selma Spa vidare, efter Anders fina arbete under senaste åren!

Du har varit verksam i Selma Spa de senaste tre åren, vad blir den största skillnaden i din nya roll som vd?
Jag har varit ansvarig för träning & spa, där jag fått vara med och ritat och byggt om gym samt ny spinningsal. Dessutom har vi jobbat upp lönsamheten och skapat ett bra utbud för gäster. Nu får jag ta ett helhetsgrepp över alla avdelningar och få ihop ett starkt team, som drar åt samma håll och mot vår vision.

Du tar över i en tid av stora utmaningar, hur ser du på det?
–Jag ser att vi har en tuff period till framför oss innan pandemin släpper sitt grepp om oss. Men också en enorm potential för vår bransch och besöksnäringen när det den släpper. Det finns ett uppdämt behov att få komma iväg och mötas eller bara få njuta en stund med sina närmaste.

Vilka förändringar har ni gjort under pandemin som ni tar med er även när krisen är över
–Vi ser att bemanning kan lösas på ett smartare sätt, där man kan arbeta över gränserna mer och därmed utnyttja personal till fler uppgifter på andra avdelningar.

Har folk velat spaa mer eller mindre i coronatider?
Vi har som tur är, haft en bra tillströmning av privatgäster under framför allt helger samt lov. Detta gör att vi ofta har haft ”fullt” utifrån smittsäker verksamhet med betydligt färre gäster mot vad vi har normal kapacitet för. Utmaningen har varit under vardagar då det i princip inte är några företag eller konferenser eller möten alls.

Hur vill du utveckla Selma Spa som produkt?
–Vi skall fortsätta satsa på att vara ett aktivt spa med naturen, utomhusaktiviteter som MTB, vandring, skogen och träningsglädje och skapa nystart för våra gäster.

Anders Pertun har varit en långvarig och engagerad vd, hur ska du axla den rollen?
–Vi är nog ganska lika i vår profil och har båda ett stort hjärta med i ledarskapet, samt att vi brinner för samma värden och Selma Spa. Jag hoppas min personlighet och mitt entreprenörskap ska räcka långt.

Hur är du som chef?
– Jag leder med stort hjärta, bra värderingar samt tydlighet när det gäller vision och mål med uppföljning. Jag tycker om att få andra att växa, och delegerar och ger gärna ansvar för att utveckla medarbetare och skapa delaktighet och glädje.

Vad blir främsta fokus nu när du går in i din nya roll?
–Att få ihop personal till ett team och en organisation som jobbar mot samma vision mål med energi och glädje igen. Det har varit en omtumlande och osäker tid för våra medarbetare och en del har fått lämna oss tyvärr. Jag vill få till en nystart och se till att vi ser framåt.

Läs mer om hur Selma Spa ställde om innan sommaren: https://www.besoksliv.se/nyheter/de-byter-ut-konferenserna-mot-skogsupplevelser/