Annons

”Vi har hög efterfrågan på chambre separée”

zoom Att kunna ha ”många bollar i luften” sammanfattar de egenskaper jag behöver i min roll. Foto: Tak
Att kunna ha ”många bollar i luften” sammanfattar de egenskaper jag behöver i min roll. Foto: Tak
PÅ NYTT JOBB. Trots bakgrund på designskolor i Stockholm och Köpenhamn, landade Pia Sellstedt i restaurangbranschen, aktuell som ny guest relation & event manager på Tak. "Färg och form går igen i allt jag gör".
Annons

Efter elva år på Pontus Group tog Pia Sellstedt klivet över till Petter Stordalen och restaurang Tak på Brunkebergs Torg. Hennes roll som guest relation & event manager innebär att hon tar hand om allt som är utöver en vanlig bokning samt en del sälj- och pr-arbet med fokus på Taks nya delar Bur/chambre séparee och plan 14 för större event.

En vanlig arbetsdag rymmer allt från möten, visningar, kund- och gästkontakter samt att organisera inför event och säkra att medarbetarna har all information för att genomföra eventet på bästa möjliga sätt.

Vilka egenskaper krävs för att man ska bli bra i din roll?

– Att kunna ha ”många bollar i luften” är det uttryck som bäst sammanfattar de egenskaper jag behöver. Social förmåga, vara lyhörd, vara en bra säljare som inger förtroende, förmåga att kunna måla upp hur ett event/middag/möte kommer att bli så gäst/kund bokar. Dessutom behöver jag vara bra på att förmedla till personalen, alltså kök och servis, vad gästen förväntar sig,

Vad kan du personligen tillföra där?

– Min långa erfarenhet från branschen och genomförande av event gör att jag kan tänka igenom i alla olika led – både från kunden/gästens sida och vad som fungerar för restaurangen vad gäller mat och logistik

Men från början tänkte du satsa på form? Du har utbildat dig såväl på Beckmans som Danmarks Designhögskola och Konstfack.

– Faktum är att jag var i restaurangbranschen innan jag började läsa till formgivare. Mitt personliga intresse har alltid varit mat, vin och restaurang, så när jag gick ut från Konstfack hade jag hela mitt kontaktnät där och fick många förfrågningar som gjorde att jag fastnade. Jag kan ha stor hjälp av de formgivarerfarenheterna, färg och form går igen i allt jag gör.

Ni har precis lanserat ett exklusivt chambre separée för 18 personer. Är detta något vi kommer att se mer av i branschen?

– Vi hade stor efterfrågan om chambre separée  för frukostmöten, konferenser, luncher och middagar samt provningar. Även många förfrågningar om att kunna boka in större sällskap i baren. Vi började därför började se över våra kvadratmeter på Tak för att se om vi kunde utnyttja lokalerna ännu bättre. Därefter har vi gjort en hel del justeringar för att kunna möta efterfrågan. Det var därför chambre separée/Bur kom till.

I normala fall får man betala för att boka ett chambre separée, men inte här. Berätta.

– Vi har satt en minimumspendering istället för lokalhyra då det är trevligare att spendera pengarna på mat och dryck i stället för att betala lokalhyra.