Annons

Adam och Albin öppnar sommarkrog med gästspel

zoom Foto: Adam & Albin
Foto: Adam & Albin
NYHETER. Kockarna Adam Dahlberg och Albin Wessman stänger sina restauranger i Stockholms city över sommaren och öppnar sommarkrog på Långholmen. Restaurangen Ön ska bjuda på gästspel av kollegor som Tommy Myllymäki och Frida Ronge.
Annons

Mellan den 7 juli och 8 augusti ska de driva sommarkrogen Ön på Carlhälls Gård. Deras andra verksamheter Adam & Albin och Misshumasshu stänger under sommaren.

”Vår utomhusrestaurang blir ett ställe att tillbringa långa dagar och nätter i sommar. Vi lagar maten på öppen eld och på kolgrillar, mitt i naturen och mitt i Stockholm…vi tror att det är vad vi behöver i år”, skriver kock- och krögarduon.

Menyn består av små, mellan och större rätter med svenska, italienska och asiatiska influenser som krämig burrata med grillad persika och mandlar, grillad Adam & Albin salsicca med vårlök och wasabimajo, och kronärtskocksgnocci med kantareller. Se hela menyn HÄR.

På Ön blir det också gästspel av kockar som Tommy Myllymäki (Aira), Frida Ronge (Tak), Daniel Höglander och Niclas Jönsson (Aloe), Joel Åhlin (Agrikultur) och Marcus Aujalay (Tegelbacken).

Besöksliv har tidigare skrivit om Danyel Couet som stänger sin krog Allegrine för sommaren och flyttar in sitt kök i Grå Gåsen på Gotland.