Annons

Skistar bygger bostadskomplex – kabinbanan rivs

zoom 170 lägenheter ska byggas i det planerade bostadskomplexet Skistar Lodge Åre. Foto: Krook & Tjäder (skiss)
170 lägenheter ska byggas i det planerade bostadskomplexet Skistar Lodge Åre. Foto: Krook & Tjäder (skiss)
NYHETER. Skistar bygger en ny boendeanläggning med hotell, restauranger och butiker i Åre. Planen för byggstart är våren 2019 eller 2020.
Annons

Skistar Lodge Åre, som projektet kallas, ska omfatta totalt 170 lägenheter i ett läge där man kan ställa sig på skidorna utanför dörren, och med utsikt över Åresjön och Åre by.

Den anrika över 40 år gamla Kabinbanan i Åre ska rivas för att ge plats åt byggprojektet.

– Detta är ett projekt som kommer tillföra stort värde för Åre som destination, vilket vi är stolta över att få vara en del av som koncern men framför allt för vårt kontor i Östersund, säger Pontus Orrbacke arkitekt på Krook & Tjäder, som är partner i projektet,  i en kommentar.

Enligt Christer Larsson på Skistar är tidsplanen än så länge inte satt, men detaljplanen är just nu ute på granskning och går allt som det ska, hoppas han ha den godkänd och klar i december.

– Byggplanen styrs av detaljplan, upphandlingsprocesser och annat, men vi startar oavsett efter säsongen så det blir antingen nu till våren eller nästa år, säger Christer Larsson till Besöksliv.

Planen är i stort ett boendekomplex bestående av olika boendeformer; kommersiella boenden, bostadsrätter samt andelsboenden under konceptet Skistar Vacation Club. Därutöver blir det en restaurang samt en Skistar-shop.

Mer information om projektet finns på www.are.se under ”bygga och bo”.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...