Annons

Återkommande medarbetare bidrar vid nyrekryteringar

zoom Foto: Branäsgruppen
Foto: Branäsgruppen
NYHETER. Mitt under tider av eskalerande kompetensbrist ska Branäsgruppen rekrytera 800 säsongsmedarbetare till sina fyra anläggningar inför vintern. I jakten på nya säsongsarbetare har de återkommande medarbetarna en viktig roll att spela.
Annons

Branäsgruppen, som består av Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center, är på jakt efter allt från kockar och servispersonal till liftvärdar och pistmaskinsförare inför den kommande vintersäsongen.

Tidigare medarbetare återkommer även i år och fyller flera av de 800 tjänsterna, vilket även kommit att ge ringar på vattnet när det gäller jakten på nya säsongsarbetare.

– Vi ser att många som söker har blivit tipsade av vänner och bekanta, ganska ofta av personer som jobbat hos oss tidigare, säger Karin Modin Svärd, HR-chef på Branäsgruppen i en kommentar.

Hon menar att en av de största anledningarna till att många väljer att söka både en första, andra och tredje gång är den unika gemenskapen som skapas mellan kollegorna på anläggningen.

– Många beskriver det som en familj. Sen tror jag även att många väljer att fortsätta hos oss, då vi har många exempel på att det går att göra karriär också. Vi har flera som har gått från säsongsanställd till ett större ansvar på heltid.