Annons

Begagnat bra i backen

zoom Intresset har varit stort när SkiStar nu satsar på begagnad skidutrustning. Foto: SkiStar
Intresset har varit stort när SkiStar nu satsar på begagnad skidutrustning. Foto: SkiStar
NYHETER. Intresset för cirkulärt mode har fullkomligt exploderat de senaste åren. Nu bubblar samma trend även när det gäller skidutrustning och skidkläder.
Annons

SkiStar satsar på begagnad skidutrustning i form av sin nya digitala tjänst Pre Used och på skidkläder á la second hand i den nya SkiStarshop Concept Store, i Lindvallen.

– Vi har åratal av kunskap och expertis när det kommer till alpin skidåkning och utrustning. Jag ser därför en stor potential att också sälja begagnat från vårt eget lager, säger Anders Aspgård, affärsområdeschef för SkiStarshop.

– Det känns väldigt bra att kunna erbjuda detta till våra kunder. Samtidigt är det en viktig del i vårt bidrag till ett mer cirkulärt tänk i vår bransch, säger han.

Stor efterfrågan

Nyligen släpptes ett första urval av begagnade skidor som tidigare använts på SkiStars uthyrningar via företagets nya digitala tjänst Pre Used på skistarshop.com. Skidorna sålde slut i ett nafs och sortimentet fylls nu på för att möta den stora efterfrågan.

SkiStar kommer även att sälja begagnade skidkläder i gott skick från varumärken med hög kvalitet i den nya SkiStarshop Concept Store, i Lindvallen, med start denna vinter.

– Produktionsfasen av nya kläder står för 80 procent av utsläppen. Genom att hyra ut skidkläder bidrar vi till att ge kläderna en längre livslängd, säger Anders Aspgård.

Ser ni ett växande intresse av cirkularitet på marknaden?
– Vi ser i vår egen verksamhet att intresset för att hyra stadigt växer från år till år, samtidigt som intresset för cirkulära affärer ständigt ökar på marknaden. Vi har kikat på det här ett tag som en del i vårt hållbarhetsarbete, med målet att minska våra utsläpp.

Anders Aspgård berättar att idén uppstod genom att SkiStar både sitter på mycket begagnad skidutrustning från sin uthyrningsverksamhet och har en stor medlemsklubb.

– Ur det föddes tanken på att kunna ge vår skidutrustning ett längre liv genom att sälja dem vidare till privatpersoner. Plus att vi kan hjälpa privatpersoner att i sin tur sälja sina begagnade skidkläder vidare till en relevant kundgrupp, säger han.