Annons

Biz Apartment öppnar nytt lägenhetshotell i Bromma

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Biz Apartment fortsätter att expandera. I oktober öppnar bolaget sitt fjärde hotell med 177 nya hotellägenheter i Bromma Blocks i Stockholm, nära Bromma Flygplats.
Annons

2016 köpte ICA Fastigheter en fastighet med en byggrätt om 45 000 kvadratmeter vid infarten till Bromma Blocks handelsområde nära Bromma Flygplats. Snart stod det klart att området även skulle inkludera ett nytt hotell.

Planerna ändrades 2018 då Ica Fastigheter sålde fastigheten till NCC, som därigenom också tog över hotellbygget och kontorsfastigheten. Valet av hotelloperatör föll slutligen på Biz apartments, som började planera för ett lägenhetshotell.

Bygget har pågått parallellt med pandemin och nu står hotellet klart i Hangar 5 i Bromma Blocks, med närhet till affärer, restauranger, kontor och kommunikationer. Med sina sju våningar fördelat på ca 7000 kvm, blir hotellet bolagets fjärde i Stockholmsområdet.

– Läget vid Bromma flygplats och att få vara en del av NCCs nya kontorshub, Hangar 5,känns extra spännande, säger Patrik Lundqvist, vd på Biz Apartment, i en kommentar.

Biz Apartment affärsidé är att erbjuda flexibla boendelösningar för både företag och privatpersoner, där man kan bo allt från några enstaka nätter till veckor eller månader. I och med öppningen i Bromma Blocks har Biz Apartment nu 627 hotellägenheter fördelade på fyra hotell i Stockholmsområdet (Gärdet, Solna, Hammarby Sjöstad och Bromma).