Annons

SLAO efter beskedet: ”Vi är förberedda”

zoom De nya rekommendationerna innebär ett tydligare ansvar även<br />
 för individen, säger SLAOs Titti Rodling. Foto: SLAO/Skistar
De nya rekommendationerna innebär ett tydligare ansvar även
för individen, säger SLAOs Titti Rodling.
Foto: SLAO/Skistar
NYHETER. ”Ett välkommet och lugnande besked”, säger SLAO:s vd Titti Rodling om de nya nationella råden, som innebär att skidanläggningarna håller öppet för jul- och nyårsfirande. Om de påverkar det något lägre bokningsläget är för tidigt att säga, säger hon.
Annons

Många drog en lättnadens suck när det igår stod klart att regeringens nya råd inte utesluter en skidsemester under jul- och nyår. Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO, tog emot beskedet med öppna armar.

Vad betyder gårdagens besked för anläggningarna?

– Det var ett välkommet och lugnande besked. Vi fick en tydlig kvittering från Folkhälsomyndigheten på vårt förberedelsearbete och våra anpassningsåtgärder. De nya rekommendationerna innebär också ett tydligare och skarpare ansvar för individen att resa till och agera säkert på den ort som man besöker, säger Titti Rodling, vd SLAO.

Några exempel på trygghetsskapande åtgärder som skidanläggningarna tagit till, är bland annat att ingen afterski får förekomma, att kösystemen anpassas och att verksamheter som skidskolesamlingar och serveringar placeras utomhus.

Har det funnits en oro bland era medlemmar över att inte kunna öppna för säsongen?

– Vi är och har varit trygga med våra förberedelser. De stora skidorterna har haft en rad planeringsmöten med kommuner, länsstyrelser, smittskydd, näringslivsaktörer och den lokala vården under hösten. Vi har även samrått med Folkhälsomyndigheten för att löpande hitta rätt i våra anpassningar. Ett tiotal skidanläggningar har öppnat och nu öppnar successivt fler.

Hur ser bokningsläget ut?

– Det har skett en viss avbokning under hösten. Bokningsläget ligger något under en normal jul- och nyår men fortsatt bra. Det är för tidigt att säga hur utfallet blir, säger Titti Rodling.

Dessa rekommendationer har samlats i SLAO:s rekommendationer Trygga Skidanläggningar.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...