Annons

Charterresa till Öland – nu kommer champing

zoom Anna Barkevall, vd för Böda Sand vill få nya gäster med champing. Foto: Böda Sand
Anna Barkevall, vd för Böda Sand vill få nya gäster med champing. Foto: Böda Sand
NYHETER. Böda Sand lanserar nytt ord för en ny målgrupp: Champing ska locka klimatmedvetna gäster som tidigare valt charter att istället välja camping i Sverige. 
Annons

Böda Sand har tagit fram ett nytt koncept som ska locka familjer som brukar flyga utomlands till Öland istället – champing. Anna Barkevall, vd för Böda Sand, tror att man med champing kommer att charma de som tidigare valt bort campinglivet.

– Champing är det bästa av charter och det bästa av camping. Gästerna får precis som vid charterresor utomlands komma hit på en fast ankomsttid. Sedan följer en vecka med aktiviteter från morgon till kväll, mat och badland på en och samma anläggning.

När de vanliga camparna kommer och går lite som de vill, erbjuds champinggästerna istället tryggheten med en helt planerad semestervecka. Föräldrarna i familjen behöver inte agera reseledare – det står Böda Sand för.

Anna Barkevall berättar att konceptet är ett sätt att upplysa semesterfirarna om att det som lockar med charterresor finns på hemmaplan.

– Det är viktigt att vi inom besöksnäringen förpackar våra produkter så att vi visar att det finns klimatsmarta semesteralternativ här hemma i Sverige.

Förutom att gästerna inte behöver flyga för att komma åt charterupplevelsen, satsar Böda Sand också på andra klimatsmarta lösningar som att hålla nere plastförbrukningen och sortera allt matavfall.