Annons

Daftö Resort prisas för sitt trevliga värdskap

zoom Daftö Resort vann gästernas hjärtan och röster i tävlingen Camping.se Campers Choice 2024.
Daftö Resort vann gästernas hjärtan och röster i tävlingen Camping.se Campers Choice 2024.
NYHETER. ”Ett superhärligt pris att få eftersom det är gästerna som röstar”, säger Lena Kempe, vd på Daftö Resort utanför Strömstad som utsetts till en av Sveriges bästa campingplatser.
Annons

Daftö Resort ligger strax utanför Strömstad och har Kosterhavet som närmsta granne. Familjeföretaget startade för 50 år sedan och är i dag en fullskalig resort med femstjärnig camping, stugor, hotell, gästhamn, pirattema och nöjesfältet Daftöland.

Tillsammans med elva andra campingplatser i Sverige har Daftö Resort vunnit gästernas hjärtan och röster i tävlingen Camping.se Campers Choice 2024.

Grattis till vinsten! Hur känns det?
– Vi är så himla glada! Det är ett superhärligt pris att få eftersom det är gästerna som röstar. Att leverera det som gästerna förväntar sig, önskar och hoppas på när de kommer till oss är vad som är viktigast, säger Lena Kempe, vd på Daftö Resort.

Vad betyder en sådan här utmärkelse för er verksamhet?
– Mycket, det är väldigt roligt att bli uppmärksammad och få ett kvitto på att det vi gör är bra. Det skapar en vi-känsla bland alla oss medarbetare, att vi har skapat det här tillsammans. Sedan är det är ju alltid roligt att vinna ett pris.

Varför har just ni valts ut till en av de tolv bästa – vad är er främsta styrka?
– Att leverera hög kvalitet på våra miljöer i kombination med ett lyckat koncept och ett härligt värdskap. I år fyller vi 50 år som bolag och sedan min farmor och farfar startade verksamheten 1974 har vi jobbat med att bygga kvalitet i byggnader, koncept och utemiljöer. Varje möte mellan våra gäster och våra 225 medarbetare är det som sedan gör skillnad på riktigt.

Hur jobbar ni med värdskapet?
– Utbildning är så klart en stor del eftersom vi har så många nya medarbetare varje säsong. Ungefär 40 procent av våra medarbetare under sommarsäsongen är hos oss för första gången. Vi jobbar också mycket med att bygga kultur och att vara delaktiga i ledarskapet på alla nivåer. Men framför allt tror jag att det gäller att skapa en glädjefylld miljö. Vi som jobbar på Daftö Resort har jätteroligt på jobbet. Det märks och sprids till våra gäster.

Hur påverkas ni av de bistra ekonomiska tiderna?
– Vi hade en väldigt tung period under pandemin eftersom vi ligger så pass nära den norska gränsen. Då var 70 procent av våra gäster utländska, så därför drabbade pandemin oss ganska hårt. Utifrån det tycker vi inte att vi har så stora problem just nu. Så länge det är skiftningar som någorlunda går att förutse flyter vi med och bokningsläget inför sommaren ser bra ut.

Hur laddar ni inför högsäsongen?
– Just nu laddar vi för fullt med byggen och utbildningar. Vi totalrenoverar ett servicehus, bygger en ny lyxstuga med egen pool, renoverar 28 stugor invändigt och har en ny attraktion på gång till Daftöland. Det blir en familjeattraktion för de mindre barnen. Till påsk har vi kickoff och öppnar restaurang och butiker. Då sätter det i gång på riktigt, säger Lena Kempe.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...